Νέα

Ενημερωθείτε έγκαιρα και έγκυρα για τα σημαντικότερα θέματα, που άπτονται του ελληνικού πολιτισμού και τουρισμού!

Συνεργασία Ολυμπιακού Μουσείου-Pinewood

Σύμφωνο Συνεργασίας υπογράφηκε την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2017 μεταξύ του Πρόεδρου κ.Νίκου Μακραντωνάκη, του Αντιπρόεδρου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Στέλιου Αγγελούδη και της Διευθύντριας Δρ. Κυριακής Ουδατζή ,και της διευθύντριας Dr. Roxanne Giampapa εκ μέρους του Ολυμπιακού Μουσείου και του Αμερικάνικου Διεθνούς Σχολείου Pinewood, σε μία ιδιαίτερα φιλική και ευχάριστη ατμόσφαιρα.

Η εκδήλωση υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού έργου του Ολυμπιακού Μουσείου και στις νέες προοπτικές συνεργασίας μεταξύ των δύο φορέων.  
Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα σύγχρονα μουσειοπαιδαγωγικά προγράμματα του Ολυμπιακού Μουσείου που σχεδιάζει και υλοποιεί επιτυχώς τα τελευταία 14 χρόνια μέσω μιας διαδραστικής ξενάγησης στην μόνιμη έκθεση Ολυμπιακών Αγώνων του Μουσείου. Η ιστορία του Ολυμπιακού Κινήματος είναι το ιδανικό πεδίο ανακάλυψης της σύγχρονης αλλά και της αρχαίας ιστορίας και πως παιδαγωγικά προσφέρεται για ανάπτυξη διεπιστημονικών σχεδίων δράσης με κοινωνικοπολιτική ανάλυση, φυσικές επιστήμες, μαθηματικές και γλωσσικές ικανότητες, διαπολιτισμική προσέγγιση αλλά και ζητήματα οπτικής επικοινωνίας.  
 
Με μία σεμνή και χαλαρή δεξίωση γνωριμίας των συνεργατών των δύο φορέων τερμάτισε η εκδήλωση, στην οποία οι συμμετέχοντες ανέπτυξαν προτάσεις και τρόπους συνεργασίας με στόχο την μεταλαμπάδευση των πανανθρώπινων Ολυμπιακών Αξιών και την αξιοποίηση των ιδανικών του Ολυμπισμού στην παιδαγωγική διάπλαση της νέα γενιάς.
 

 
 

Επιλογή Περιοχής

Βρείτε Ξενοδοχείο

Ενημερωτικά Δελτία

Εγγραφείτε στα ενημερωτικά μας δελτία και μείνετε ενημερωμένοι

Αναζήτηση