Νέα

Ενημερωθείτε έγκαιρα και έγκυρα για τα σημαντικότερα θέματα, που άπτονται του ελληνικού πολιτισμού και τουρισμού!

Η Νέα Σμύρνη στις καλύτερες γειτονιές της Ευρώπης

Μία λίστα με τις 10 ωραιότερες γειτονιές της Ευρώπης δημιουργήθηκε από τους αναγνώστες του Guardian, μέσα σε αυτές βρίσκουμε και τη Νέα Σμύρνη.

Η βρετανική εφημερίδα έκανε ένα μίνι αφιέρωμα σε γειτονιές της Ευρώπης που επιφυλάσσουν ταξιδιωτικές εκπλήξεις, όπως πάρκα με θέα την πόλη, εστιατόρια αλλά και μουσεία που αξίζει να επισκεφθεί κανείς, από το Δουβλίνο μέχρι τη Βουδαπέστη.

«Ανάμεσα στην παραλιακή ζώνη της Αθήνας και το κέντρο, η Νέα Σμύρνη είναι μία γειτονιά ζωηρή που αγαπά τις οικογένειες. Η γειτονιά που βρίσκεται σε απόσταση μόλις 25 λεπτών με τα πόδια από το Σύνταγμα, κρύβει μια ενδιαφέρουσα ιστορία, καθώς πρόσφυγες που έφυγαν από την Σμύρνη στην Τουρκία το 1920 εγκαταστάθηκαν εδώ. Η μεγάλη πλατεία της Νέας Σμύρνης είναι το σημείο αναφοράς με το επιβλητικό σιντριβάνι να δεσπόζει στο μέσο. Γύρω από την πλατεία θα βρει κανείς καφετέριες, εστιατόρια και καταστήματα για όλα τα γούστα και όλες τις τσέπες. Ειδικά το καλοκαίρι, η πλατεία προσφέρει πολλές εναλλακτικές διασκέδασης και είναι πόλος έλξης τουριστών», αναφέρει ο Guardian.

Οι υπόλοιπες γειτονιές:

Nowa Huta, Κρακοβία
Śródmieście, Βρότσλαβ
Wilhelminapark, Ουτρέχτη
Vallecas, Μαδρίτη
Moabit, Βερολίνο
Le Panier, Μασσαλία
Howth, Δουβλίνο
Döbling, Βιέννη
Józsefváros, Βουδαπέστη
Ετικέτες: ,

Επιλογή Περιοχής

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Please enable the javascript to submit this form

Αναζήτηση