Νέα

Ενημερωθείτε έγκαιρα και έγκυρα για τα σημαντικότερα θέματα, που άπτονται του ελληνικού πολιτισμού και τουρισμού!

Τα Ιωάννινα ανοίγουν τα φτερά τους για το Ισραήλ

Σε θετικές εξελίξεις για τον τουρισμό οδηγεί η επίλυση του προβλήματος με τις δεξαμενές καυσίμων στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων και κυρίως η συστηματική δουλειά από τη Δημοτική Αρχή, την Περιφέρεια Ηπείρου, την Ένωση Ξενοδόχων και το Επιμελητήριο Ιωαννίνων για την προβολή του προορισμού «Ιωάννινα».

Τα Γιάννενα είναι πολύ κοντά σε συμφωνία με την αγορά του Ισραήλ, μετά την Apollo και τις πτήσεις που ήδη ξεκίνησαν και θα συνεχιστούν από τη Σκανδιναβία.
Χτες το πρωί, ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας, συναντήθηκε με την εκπρόσωπο μίας εκ των μεγαλύτερων εταιριών τουρισμού στο Ισραήλ ,της ARKIA, κ. Orly Peleu-Mizrachi, η οποία μετέφερε την πρόθεσή της να ενταχτεί στο πρόγραμμα των πτήσεων της εταιρίας για το 2018 το αεροδρόμιο των Ιωαννίνων, καθώς εκτός από τουριστικό γραφείο διαθέτει και αεροπορική εταιρία.

Σύμφωνα με την Orly Peleu-Mizrachi ,το ενδιαφέρον της για τα Γιάννενα δεν περιορίζεται μόνο σε πακέτα διακοπών αλλά και στην καθιέρωση προγραμματισμένων πτήσεων από τα Ιαώννινα στο Ισραήλ πιθανά σε εβδομαδιαία βάση. Η ίδια τόνισε στο Δήμαρχο ότι η εταιρία της θεωρεί το αεροδρόμιο των Ιωαννίνων ως έναν ανερχόμενο προορισμό λόγω της γεωγραφικής του θέσης η οποία καλύπτει πολλές περιοχές της Ελλάδας που τα αεροδρόμια Αθηνών και Θεσσαλονίκης δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν. Παράλληλα, επισήμανε πως μέχρι τον Φεβρουάριο αναμένεται μια σειρά αποστολών από το Ισραήλ προκείμενου να γίνουν συζητήσεις με
επαγγελματίες του τουρισμού της ευρύτερης περιοχής με σκοπό να αποφασιστούν τελικώς ο αριθμός και το είδος των πτήσεων. Εκφράστηκε ,επίσης, η επιθυμία οι συζητήσεις να έχουν ευοδωθεί πριν την έκθεση Τουρισμού που θα διοργανωθεί μέσα στον ερχόμενο Φεβρουάριο ώστε να γίνουν εκεί οι επίσημες ανακοινώσεις παρουσία αντιπροσωπείας του Δήμου Ιωαννιτών κι άλλων φορέων της περιοχής. Στην επί λόγω συνάντηση μετείχαν ακόμα ο αντιδήμαρχος, Νίκος Γκόλας, ο ειδικός συνεργάτης σε θέματα τουρισμού του Δημάρχου, Στέφανος Ζέρβας, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Ιωαννίνων, Κώστας Βλάχος και ο υπεύθυνος στρατηγικής ανάπτυξης, Σαμ Κουδούνης.

Μετά το πέρας της, ο Δήμαρχος τόνισε μεταξύ άλλων:
«Συνεργαζόμαστε όλοι μαζί, με στόχο να καταφέρουμε να διεισδύσουμε στις σημαντικότερες τουριστικές αγορές του εξωτερικού. Να προωθήσουμε αυτό το πραγματικά ξεχωριστό και ποιοτικό προϊόν που διαθέτουμε στην περιοχή μας, ένα προϊόν που συνδυάζει, λίμνη, βουνό και θάλασσα, συναρπαστικές δραστηριότητες στη φύση, αναψυχή, διασκέδαση, σημαντική πολιτιστική και ιστορική κληρονομιά και υψηλού σύγχρονου επιπέδου υποδομές σε καταλύματα και υπηρεσίες. Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος για το ενδιαφέρον που δείχνουν αεροπορικές εταιρίες του εξωτερικού για το αεροδρόμιο Ιωαννίνων γιατί αυτό αποδεικνύει πως ο αγώνας που κάναμε για την πλήρη αναβάθμισή του έγινε γιατί πραγματικά υπάρχουν προοπτικές αξιοποίησης που θα φέρουν ανάπτυξη για τον τόπο». Ο κ. Γκόλας  τόνισε ότι στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι τα Ιωάννινα να ανέλθει σε πιο ελκυστικό τουριστικό προορισμό και για μεγαλύτερη χρονική περίοδο, ενώ υπογράμμισε πως το Ισραήλ ήταν και είναι μια αγορά - στόχος για τα Γιάννενα η οποία για να επιτευχθεί  προηγήθηκε ένα συστηματικό πλάνο προβολής της πόλης μας αλλά και στοχευμένες παρεμβάσεις από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και ειδικά τους επαγγελματίες του τουρισμού για την προώθηση των δυνατοτήτων που έχει να προσφέρει στους επισκέπτες όσον αφορά  τον πολιτισμός, τον εναλλακτικό τουρισμό, τις χειμερινές διακοπές στα βουνά ,τις καλοκαιρινές διακοπές στα παράλια της Ηπείρου κ.ά..

Επιλογή Περιοχής

Βρείτε Ξενοδοχείο

Ενημερωτικά Δελτία

Εγγραφείτε στα ενημερωτικά μας δελτία και μείνετε ενημερωμένοι

Αναζήτηση