Νέα

Ενημερωθείτε έγκαιρα και έγκυρα για τα σημαντικότερα θέματα, που άπτονται του ελληνικού πολιτισμού και τουρισμού!

Επίσκεψη από τον Δήμο Σκοπίων και στελεχών εκπαιδευτικού ινστιτούτου στα Τρίκαλα

Η επίσκεψη στελεχών του Δήμου Σκοπίων και εκπαιδευτικού ινστιτούτου της πόλης, εποπτευόμενου από το υπουργείο Παιδείας, στο Δημαρχείο Τρικκαίων, υποδεικνύει τη θέληση της γειτονικής χώρας για συνεργασία.

Αυτή η συνεργασία εκφράστηκε στην επίσκεψη, με πρόσκληση του Δήμαρχου Τρικκαίων κ. Δημήτρη Παπαστεργίου στα Σκόπια, η οποία  έγινε αποδεκτή. Εξάλλου, κυρίαρχο ζητούμενο για τη νέα δημοτική αρχή των Σκοπίων, είναι η εφαρμογή «έξυπνων» τεχνολογιών στην πόλη. ​Όπως  ανέφερε ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, ο Δήμος Τρικκαίων με τη συγκεκριμένη εξειδίκευση μπορεί να συνεργαστεί για τα ζητήματα αυτά. Την πρόσκληση μετέφερε η κ. Daniela Adamova, διευθύντρια του τμήματος Εκπαίδευσης του Δήμου Σκοπίων. ​


Η αντιπροσωπεία φιλοξενείται στα Τρίκαλα και γνωρίζει την πόλη, από το ΑΚΕΘ (Αναπτυξιακό Κέντρο Θεσσαλίας), ενδυναμώνοντας έτσι τις δυνατότητες συνεργειών σε διάφορους τομείς, όπως τόνισε ο υπεύθυνος κ. Δημήτρης Μαγειρίας.​  Στην αντιπροσωπεία μετέχουν, η κ. Ajshe Selmani, διευθύντρια του Κέντρου Εκπαίδευσης και Κατάρτισης και ο Goran Spasovski, σύμβουλος διεθνών συνεργασιών του ίδιου κέντρου, η διευθύντρια του Γυμνασίου SUGS «Vlado Tasevski» κ. Biljana Gligorova, και ο κ. Draganco Apostolovski, υπεύθυνος της ΜΚΟ Stemic.​Στη διάρκεια της συνάντησης στο Δημαρχείο, η οποία πραγματοποιήθηκε υπό μία πολύ καλή ατμόσφαιρα, ο κ. Παπαστεργίου αναφέρθηκε στα θέματα ανάπτυξης λύσεων για την τεχνολογία, ενώ οι αντιδημαρχίνες κ. Ντίνα Δήμα και Εφη Λεβέντη αναφέρθηκαν διεξοδικά, στα θέματα ιστορίας της πόλης και στα της εκπαίδευσης και του αθλητισμού αντίστοιχα. Η ανταλλαγή απόψεων συνεχίστηκε και κατά την παρουσίαση στους επισκέπτες, του control room του Smart Trikala και των λειτουργιών που υπάρχουν σε αυτό.  

Ετικέτες: , ,

Επιλογή Περιοχής

Βρείτε Ξενοδοχείο

Ενημερωτικά Δελτία

Εγγραφείτε στα ενημερωτικά μας δελτία και μείνετε ενημερωμένοι

Αναζήτηση