Νέα

Ενημερωθείτε έγκαιρα και έγκυρα για τα σημαντικότερα θέματα, που άπτονται του ελληνικού πολιτισμού και τουρισμού!

Ομιλία Έλενας Κουντουρά στο Περιφερειακό Συνέδριο στην Κομοτηνή

Η Υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά ,στα πλαίσια του Περιφερειακού Συνεδρίου στην Κομοτηνή , παρουσίασε τις σημαντικές αναπτυξιακές ευκαιρίες για την Περιφέρεια Ανατολικής- Μακεδονίας μέσα από την υλοποιούμενη εθνική και τουριστική πολιτική για τουρισμό 365 ημέρες το χρόνο.

«Μέσα από την τουριστική ανάπτυξη επιδιώκουμε να δημιουργήσουμε πολλαπλά οφέλη σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας.. Να αναδείξουμε νέους ελληνικούς προορισμούς. Να δημιουργήσουμε νέες πηγές εσόδων και νέες θέσεις εργασίας για τις τοπικές κοινωνίες. Να δώσουμε επαγγελματική διέξοδο στους νέους μας και να εξασφαλίσουμε μέσα από τον τουρισμό συνθήκες ευημερίας και προόδου για τη χώρα μας», τόνισε η υπουργός.  
 
Η κίνηση τουριστών το 2017 στην  Ανατολική Μακεδονία- Θράκη ξεπέρασε κάθε προσδοκία, καθώς σημείωσε αυξήσεις διψήφιες αυξήσεις 30% στις διεθνείς αεροπορικές αφίξεις στο αεροδρόμιο Καβάλας, και 20% στις οδικές αφίξεις.    
 
Οκτώ προτάσεις για ξενοδοχειακές επενδύσεις  άνω των 37 εκατ. ευρώ κατατέθηκαν στον αναπτυξιακό νόμο, γεγονός που υποδεικνύει μεγάλη ζήτηση για νέες τουριστικές επενδύσεις .
 
Την τελευταία διετία κατατέθηκαν στις αρμόδιες υπηρεσίες φάκελοι αδειοδοτήσεων για 174 τουριστικές επιχειρήσεις, για  τέσσερις μεγάλες ξενοδοχειακές επενδύσεις, τρεις ιαματικές εγκαταστάσεις, για το χιονοδρομικό κέντρο και το ορειβατικό καταφύγιο Φαλακρού Δράμας, και για το ορειβατικό καταφύγιο Λειβαδίτη Ξάνθης .
 
Σύμφωνα με την κα. Κουντουρά, η Περιφέρεια έχει όλες τις προϋποθέσεις να πετύχει υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης μακροπρόθεσμα, μέσα από την προώθηση του θεματικού τουρισμού και την προσέλκυση νέων επενδύσεων για την ενίσχυση της διαθεσιμότητας και της ποιότητας.  
 
Αναφέρθηκε στην αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων με επίκεντρο τον πολιτιστικό τουρισμό, τις θρησκευτικές περιηγήσεις, τον εναλλακτικό τουρισμό, τον
οικοτουρισμό και τον αθλητικό, το χειμερινό, τον ιαματικό, τον οινικό τουρισμό και τη γαστρονομία.
«Είναι προτεραιότητα της κυβέρνησης η  διασύνδεση του  τουρισμού με την πρωτογενή παραγωγή, τον αγροδιατροφικό τομέα και την μεταποίηση ώστε να στηρίξουμε τους επαγγελματίες και τις τοπικές κοινωνίες  και να ενισχύσουμε την παραγωγή, την κατανάλωση και την απασχόληση στην Περιφέρεια», τόνισε Υπουργός.  Το Υπουργείο Τουρισμού συνεργάζεται στενά με την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης, τις τοπικές αρχές, τα επιμελητήρια, τους αναπτυξιακούς και τουριστικούς φορείς για την ανάπτυξη του τουρισμού, καθώς και την προώθηση των προορισμών και του τουριστικού προϊόντος της Περιφέρειας.  
«Ο τουρισμός δημιουργεί οφέλη για όλους, οικονομική και κοινωνική ευημερία και είναι η μεγάλη επένδυση στο μέλλον μας», ανέφερε η κα Κουντουρά.   

Επιλογή Περιοχής

Βρείτε Ξενοδοχείο

Ενημερωτικά Δελτία

Εγγραφείτε στα ενημερωτικά μας δελτία και μείνετε ενημερωμένοι

Αναζήτηση