Νέα

Ενημερωθείτε έγκαιρα και έγκυρα για τα σημαντικότερα θέματα, που άπτονται του ελληνικού πολιτισμού και τουρισμού!

Βοήθεια από τον δήμο Αθηνών στους πληγέντες της δυτικής αττικής

Περισσότερους από 2,5 τόνους τρόφιμα μακράς διάρκειας (εμφιαλωμένο νερό, γάλα, βρεφικές τροφές, χυμούς, μαρμελάδες, μπισκότα, ξηρούς καρπούς, κλπ), μερίδες έτοιμου φαγητού, είδη προσωπικής υγιεινής για παιδιά και ενήλικες, καθώς και τριάντα κιβώτια με είδη ρουχισμού και υπόδησης, 600 κλινοσκεπάσματα και 23 κουτιά με φαρμακευτικό υλικό, απέστειλε σήμερα στους πληγέντες της Δυτικής Αττικής ο Δήμος Αθηναίων. 

   
Η προσπάθεια αυτή ενισχύθηκε και σήμερα καθώς πραγματοποιήθηκε αποστολή βοήθειας από το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων.
Πιο συγκεκριμένα, δύο φορτηγά του δήμου Αθηναίων παρέδωσαν πάνω από 2,5 τόνους τρόφιμα μακράς διάρκειας (εμφιαλωμένο νερό, γάλα, βρεφικές τροφές, χυμούς, μαρμελάδες, μπισκότα, ξηρούς καρπούς, κ.λπ.), μερίδες έτοιμου φαγητού καθώς και είδη προσωπικής υγιεινής για παιδιά και ενήλικες.    Επιπλέον δόθηκαν πάνω από 30 κιβώτια με είδη ρουχισμού και υπόδησης καθώς και 600 κλινοσκεπάσματα και 23 κουτιά με φαρμακευτικό υλικό. 

"Είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε για να δείξουμε τη στήριξη και την αλληλεγγύη μας στους κατοίκους των περιοχών που ζουν μία άνευ προηγουμένου καταστροφή αλλά και στις δημοτικές αρχές που υπερβαίνουν εαυτούς για να την αντιμετωπίσουν" τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων ,Γιώργος Καμίνης. Σημείωσε ,επίσης, ότι "οι ανθρώπινες αυθαιρεσίες σε συνδυασμό με την έλλειψη κεντρικού χωροταξικού σχεδιασμού κάνουν τη θέση του πολίτη ακόμη πιο ευάλωτη απέναντι στα φυσικά φαινόμενα", επισημαίνοντας τη σημασία υιοθέτησης της ατζέντας αστικής ανθεκτικότητας από τους δήμους.


Στην πρωτοβουλία του δήμου Αθηναίων για στήριξη των πληγεισών περιοχών ανταποκρίθηκαν το ΜΠΟΡΟΥΜΕ, οι εταιρείες Γευσήνους, το ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετάνια και η ΝΑΤΟΥΡΑ ΕΜΦΙΑΛΩΤΙΚΗ. Οι αρμόδιες διευθύνσεις του δήμου Αθηναίων βρίσκονται σε συνεχή συνεδρίαση εκτιμώντας τα δεδομένα που υπάρχουν και παραμένοντας σε ετοιμότητα προκειμένου να παρέμβουν οι υπηρεσίες όπου κρίνεται απαραίτητο. Τα ακραία καιρικά φαινόμενα που έπληξαν τους δήμους Μάνδρας, Μαγούλας κι Ελευσίνας καταστούν απαραίτητο τον σωστό σχεδιασμό μίας ολοκληρωμένης στρατηγικής ανθεκτικότητας, προσαρμοσμένης στις ιδιαιτερότητες της κάθε πόλης, όπως αυτής που έχει αναπτυχθεί μέσω της πρωτοβουλίας του Δήμου Αθηναίων και του Δικτύου των 100 Ανθεκτικών Πόλεων .  
Η συνεργασία, η δικτύωση και η στήριξη όπως αυτή που προσφέρεται μέσα από το Δίκτυο των 100 Ανθεκτικών Πόλεων δίνει τη δυνατότητα συστηματοποιημένης αντιμετώπισης στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.

Επιλογή Περιοχής

Βρείτε Ξενοδοχείο

Ενημερωτικά Δελτία

Εγγραφείτε στα ενημερωτικά μας δελτία και μείνετε ενημερωμένοι

Αναζήτηση