Νέα

Ενημερωθείτε έγκαιρα και έγκυρα για τα σημαντικότερα θέματα, που άπτονται του ελληνικού πολιτισμού και τουρισμού!

Μέχρι 26/11 οι συμμετοχές στο διαγωνισμό Athens Digital Lab

Παρατείνεται η προθεσμία του διαγωνισμού για το Athens Digital Lab  του δήμου Αθηναίων μέχρι και τις 26 του μηνός .Η συμμετοχή στον διαγωνισμό είναι ανοικτή και δωρεάν. Μπορούν να συμμετάσχουν είτε μεμονωμένα άτομα ή ομάδες από 2 έως 5 άτομα, ή νομικά πρόσωπα που εδρεύουν στην Ελλάδα και έχουν συσταθεί μετά την 01/01/2015.

Φοιτητές , ερευνητές, νέοι επιστήμονες, επαγγελματίες και startups από όλη την Ελλάδα, καλούνται να υποβάλουν τις προτάσεις τους για ψηφιακές εφαρμογές που θα υλοποιηθούν στον δήμο της Αθήνας, με στόχο την ποιότητα ζωής των πολιτών και των επισκεπτών της πόλης.Επίσης, επιτρέπεται η συμμετοχή σε ανήλικα φυσικά πρόσωπα, ωστόσο, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η έγγραφη συναίνεση του κηδεμόνα τους.

Δεν υπάρχει περιορισμός ως προς τους τομείς ενδιαφέροντος που αφορά η πρόταση, ούτε στον αριθμό των προτάσεων που μπορεί να καταθέσει κάποιος.

Το Athens Digital Lab του δήμου Αθηναίων δημιουργείται με αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), από το Athens Partnership με τη συνεργασία της COSMOTE, της Νokia και του ΙΣΝ.

«Οι νέοι είναι εκείνοι που με τις γνώσεις και την όρεξη που έχουν μπορούν να αναπτύξουν καινοτόμες ιδέες που θα αλλάξουν τη ζωή στην Αθήνα» δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, τονίζοντας ότι «μέσω της συμμαχίας του Athens Digital Lab, εξασφαλίζονται τα εργαλεία και η υποστήριξη, ώστε οι νέοι ερευνητές να δουν τις προτάσεις και τις ιδέες τους να γίνονται πραγματικότητα».

Οι προτάσεις υποβάλλονται στο http://www.athensdigitallab.gr/ και αφορούν τη δημιουργία IoT (Internet of Things) εφαρμογών για έξυπνες πόλεις, για θέματα όπως η καθαριότητα, η στάθμευση, η διαχείριση πρασίνου, δημοσίου χώρου και στόλου οχημάτων. Οι ομάδες νέων που θα επιλεγούν, θα στεγαστούν στο Σεράφειο του δήμου Αθηναίων, τον νέο κόμβο καινοτομίας, πολιτισμού και αθλητισμού του δήμου Αθηναίων, όπου θα έχουν όλα τα απαραίτητα τεχνοοικονομικά εφόδια, συμβουλευτική και εμπορική υποστήριξη από την Cosmote και την Nokia και τη δυνατότητα να εξελίξουν τις ιδέες τους σε πραγματικές προηγμένες λύσεις.

Περισσότερες πληροφορίες, τους όρους και φόρμα συμμετοχής και τα οφέλη για τις ομάδες που θα επιλεγούν, στο www.athensdigitallab.gr.
Ετικέτες: ,

Επιλογή Περιοχής

Βρείτε Ξενοδοχείο

Ενημερωτικά Δελτία

Εγγραφείτε στα ενημερωτικά μας δελτία και μείνετε ενημερωμένοι

Αναζήτηση