Νέα

Ενημερωθείτε έγκαιρα και έγκυρα για τα σημαντικότερα θέματα, που άπτονται του ελληνικού πολιτισμού και τουρισμού!

Πιθανόν από τον Ιούλιο η Τσεχία να επιτρέψει τα ταξίδια προς την Ελλάδα

Η Τσεχία σχεδιάζει να χαλαρώσει από τις 8 Ιουνίου τις ταξιδιωτικές απαγορεύσεις προς τις γειτονικές της χώρες αλλά και άλλες που θα θεωρηθούν «ασφαλείς», σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Άνταμ Βόιτεκ.

Ο υπουργός Εξωτερικών Τόμας Πέτριτσεκ δήλωσε ότι τα σύνορα με τις γειτονικές χώρες ενδέχεται να ανοίξουν ξανά μέχρι τα μέσα Ιουνίου, όπως μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο CTK. Από τον Ιούλιο πιθανόν να επιτραπεί στους Τσέχους τουρίστες να ταξιδεύουν προς την Ελλάδα, πρόσθεσε.

Η Τσεχία ήταν από τις πρώτες χώρες της Ευρώπης που τον Μάρτιο απαγόρευσε την είσοδο αλλοδαπών στο έδαφός της αλλά και την έξοδο των Τσέχων ώστε να θέσει υπό έλεγχο την πανδημία. Ορισμένοι από τους περιορισμούς έχουν χαλαρώσει, όμως ακόμη η χώρα δεν δέχεται ξένους τουρίστες και οι Τσέχοι θα πρέπει όταν επιστρέφουν στη χώρα τους να αποδεικνύουν ότι έκαναν τεστ για τον νέο κορονοϊό και βγήκαν αρνητικοί – σε διαφορετική περίπτωση μπαίνουν σε καραντίνα.

Η κυβέρνηση είναι σε συνομιλίες με τις γειτονικές χώρες, όπως με την Αυστρία και τη Σλοβακία, για να ανοίξουν τα σύνορά τους.

Ο Βόιτεκ είπε ότι πρότεινε από τις 8 Ιουνίου και μετά να διατηρηθούν οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί από και προς τις χώρες που θα περιλαμβάνονται στη λίστα των λεγόμενων «επισφαλών» χωρών. Δεν έχει προς το παρόν καθοριστεί ποιες θα είναι αυτές αλλά είναι πιθανόν να περιλαμβάνονται η Ισπανία, η Ιταλία ή η Γαλλία. Οι άλλες, που θα κρίνονται «ασφαλείς», όπως η Αυστρία, η Σλοβακία ή η Κροατία, θα εξαιρεθούν.

Ο κατάλογος των «επισφαλών» χωρών θα ανανεώνεται διαρκώς.

Την περασμένη εβδομάδα ο πρωθυπουργός Αντρέι Μπάμπις είπε ότι τα σύνορα με τη Σλοβακία και την Αυστρία μπορεί να ανοίξουν πλήρως από τις 8 Ιουνίου.
Ετικέτες:

Επιλογή Περιοχής

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Please enable the javascript to submit this form

Αναζήτηση