Νέα

Ενημερωθείτε έγκαιρα και έγκυρα για τα σημαντικότερα θέματα, που άπτονται του ελληνικού πολιτισμού και τουρισμού!

Διπλωματικές επαφές Θεοχάρη για να έρθουν οι τουρίστες στην Ελλάδα

Μετά και τις πρόσφατες ανακοινώσεις για την επανεκκίνηση της τουριστικής βιομηχανίας οι δράσεις του υπουργείου Τουρισμού βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και ήδη ο αρμόδιος υπουργός Χάρης Θεοχάρης «τρέχει» τις διπλωματικές επαφές με 7-8 χώρες, προκειμένου αυτές να αποτελέσουν για εφέτος τις αγορές που θα τροφοδοτήσουν την Ελλάδα με επισκέπτες, στα νέα δεδομένα που επιτάσσει η εποχή του κορονοϊού.

Από το βήμα της Βουλής αργά το βράδυ της Παρασκευής, ο κ. Θεοχάρης στάθηκε στη σημασία των διακρατικών επαφών και συμφωνιών που θα προκύψουν μετά.

Ο υπουργός υπογράμμισε ότι οι υγειονομικές διαδικασίες που περιγράφονται βοηθούν στο «απόθεμα εμπιστοσύνης», ώστε να επανεκκινήσει με ασφάλεια η οικονομική τουριστική δραστηριότητα. Στο μεταξύ τα υγειονομικά πρωτόκολλα χαρακτηρίζονται αναλυτικά, εφαρμόσιμα και αποτελεσματικά, όπως ειπώθηκε από το κυβερνητικό επιτελείο.

Ο κ. Θεοχάρης τόνισε ότι τώρα είναι η ώρα για συνεργασίες, με περιφέρειες, με ιδιώτες και γενικότερα με τους εμπλεκόμενους με τα τουριστικά πράγματα. Απαντώντας στην κριτική που δέχτηκε για την συνεργασία του ΕΟΤ με την Marketing Greece, σημείωσε ότι η εταιρεία του ΣΕΤΕ, δεν είναι μια ιδιωτική εταιρεία, αλλά μια εταιρεία που ανήκει σε έναν συλλογικό φορέα και δεν ανταγωνίζεται άλλες ιδιωτικές εταιρείες.

Τέλος, πρόσθεσε ο υπουργός, ότι η αντίστοιχη MG της Ισπανίας ή της Γαλλίας χρηματοδοτείται απευθείας από το κράτος, κάτι που δεν ισχύει στα ελληνικά δεδομένα.
Ετικέτες:

Επιλογή Περιοχής

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Please enable the javascript to submit this form

Αναζήτηση