Νέα

Ενημερωθείτε έγκαιρα και έγκυρα για τα σημαντικότερα θέματα, που άπτονται του ελληνικού πολιτισμού και τουρισμού!

Ξεκίνησε φοίτηση 1.323 σπουδαστών στα Δημόσια ΙΕΚ Τουρισμού

Σύμφωνα με την απόφαση που υπέγραψε η Υπουργός Τουρισμού  Έλενα Κουντουρά για την έναρξη του έτους  κατάρτισης 2017-2018, ξεκίνησαν χτες  τα μαθήματα των 8 Δημοσίων ΙΕΚ Τουρισμού του Υπουργείου Τουρισμού που αφορούν  1.323 σπουδαστές.

 

Πρόκειται για φοίτηση διετούς διάρκειας στα ΙΕΚ Αναβύσσου (278 σπουδαστές), Ηρακλείου (234 σπουδαστές), Ρόδου (170 σπουδαστές), Θεσσαλονίκης ( 194 σπουδαστές), Κέρκυρας (167 σπουδαστές), Πελοποννήσου (91 σπουδαστές), Αλεξανδρούπολης (104 σπουδαστές) και Γαλαξιδίου (85 σπουδαστές).

 

Στις  30 Οκτωβρίου ξεκίνησαν στις δύο Σχολές Ανώτερης Τουριστικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου,  ΑΣΤΕ Κρήτης και Ρόδου, τα μαθήματα για 428 σπουδαστές συνολικά.

 

Η Υπουργός κα Έλενα Κουντουρά  και η Γενική Γραμματέας Τουρισμού κα Ευρυδίκη Κουρνέτα πραγματοποίησαν το τελευταίο διάστημα διαδοχικές συσκέψεις  με τους Διευθυντές των ΑΣΤΕ και των 8 Δημοσίων ΙΕΚ Τουρισμού, στο πλαίσιο της ριζικής αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού της δημόσιας τουριστικής εκπαίδευσης που υλοποιεί το Υπουργείο Τουρισμού. Στόχος τους ήταν η  ενίσχυση του ρόλου και του έργου των εκπαιδευτικών δομών και τέθηκε το πλαίσιο για την αναβάθμιση των προγραμμάτων σπουδών, την αξιοποίηση σύγχρονων εργαλείων εκπαίδευσης, και  την  ενίσχυση της προβολής των σχολών με στόχο την υψηλού επιπέδου κατάρτιση των νέων στελεχών και στη βάση των σύγχρονων αναγκών της τουριστικής αγοράς.

Επιλογή Περιοχής

Βρείτε Ξενοδοχείο

Ενημερωτικά Δελτία

Εγγραφείτε στα ενημερωτικά μας δελτία και μείνετε ενημερωμένοι

Αναζήτηση