Νέα

Ενημερωθείτε έγκαιρα και έγκυρα για τα σημαντικότερα θέματα, που άπτονται του ελληνικού πολιτισμού και τουρισμού!

Ημερίδα με θέμα τη «Διασύνδεση Αγροδιατροφής & Βιομηχανίας με τον Τουρισμό - Προοπτικές»

Ομιλία πραγματοποίησε ο Γενικός Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης κ. Γιώργος Τζιάλλας στα πλαίσια της Ημερίδας της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας που διεξήχθει στο πλαίσιο του Φόρουμ Αγροδιατροφής- Βιομηχανίας- Τουρισμού, το οποίο λειτουργεί με τη συνεργασία των συναρμόδιων Υπουργείων Τουρισμού, Οικονομίας & Ανάπτυξης, και Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων.  
 
Σύμφωνα με τον κ. Τζιάλλα ,ο τουρισμός είναι για την Ελλάδα μια ομπρέλα οικονομικών και παραγωγικών δραστηριοτήτων δεδομένου ότι συλλειτουργώντας με τον πρωτογενή και το δευτερογενή τομέα μπορεί να φέρει πολλαπλασιαστικά οφέλη στην οικονομία.  
 
Υπογραμμίστηκε ,επίσης, ότι βασική πολιτική του  Υπουργείου Τουρισμού είναι ο τουρισμός 365 ημέρες το χρόνο στην Ελλάδα και ότι η επέκταση της τουριστικής περιόδου συμβάλλει στην αύξηση της κατανάλωσης ισόρροπα μέσα στο χρόνο.     
 
Ακόμη ,έγιναν αναφορές στις συνεχόμενα ανοδικές επιδόσεις του ελληνικού τουρισμού τα τελευταία χρόνια,  καταγράφοντας το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, και ότι φέτος οι διεθνείς αφίξεις προβλέπεται να ξεπεράσουν τα 30 εκατομμύρια. Το γεγονός αυτό πρέπει με τους κατάλληλους χειρισμούς να αποτελέσει τη βάση για την ανάπτυξη των τομέων της αγροδιατροφής και της μεταποίησης.
 
Το Υπουργείο Τουρισμού στηρίζει την προσπάθεια που καταβάλλεται για τη διασύνδεση των παραγωγικών κλάδων της οικονομίας έμπρακτα, συμμετέχοντας στις εργασίες του Φόρουμ από την έναρξή του.
 
Επισήμανε τις υλοποιούμενες δράσεις του Υπουργείου για την στήριξη του Ελληνικού Πρωϊνού του ΞΕΕ, την χορήγηση Σήματος Ελληνικής Κουζίνας στις επιχειρήσεις και Σήματος Επισκέψιμου Οινοποιείου, την επικείμενη ολοκλήρωση της κοινής υπουργικής απόφασης για τον καθορισμό των προδιαγραφών για τις επιχειρήσεις και δραστηριότητες αγροτουρισμού. Επίσης, αναφέρθηκε στο έργο του Δορυφόρου Λογαριασμού Τουρισμού, που  θα εκτιμήσει μεταξύ άλλων  τη επίδραση του τουρισμού στους υπόλοιπους τομείς της οικονομίας.
 
Τέλος, τόνισε ότι το Φόρουμ είναι ένα μέσο ώστε ο ελληνικός τουρισμός να ισχυροποιηθεί μέσα από τις συνέργειες με την αγροδιατροφή και τη μεταποίηση.   

Επιλογή Περιοχής

Βρείτε Ξενοδοχείο

Ενημερωτικά Δελτία

Εγγραφείτε στα ενημερωτικά μας δελτία και μείνετε ενημερωμένοι

Αναζήτηση