Νέα

Ενημερωθείτε έγκαιρα και έγκυρα για τα σημαντικότερα θέματα, που άπτονται του ελληνικού πολιτισμού και τουρισμού!

Συνάντηση ενημέρωσης των Ελλήνων Προσκόπων με τον Πρόεδρο της Βουλής

Αντιπροσωπεία μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων έγινε δεκτή την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017, από τον Πρόεδρο της Βουλής, κ. Νίκο Βούτση και συνεργάτες του στο γραφείο του στη Βουλή των Ελλήνων.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε εγκάρδιο κλίμα. Ο Πρόεδρος της Βουλής ενημερώθηκε αναλυτικά για το Προσκοπικό έργο αλλά και για τις πρωτοβουλίες των Προσκόπων για την πρόληψη της παιδικής κακοποίησης, της αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, τη στήριξη των πληγέντων στη Δυτική Αττική, τη δημιουργία ενός θεσμικού πλαισίου για τον εθελοντισμό και έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το εκπαιδευτικό και εθελοντικό έργο που υλοποιεί διαχρονικά η Προσκοπική Κίνηση στην επικράτεια. Υπήρξαν δεσμεύσεις για θεσμική συνεργασία του Σ.Ε.Π. με τις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής.

Η καθημερινή ενασχόληση των Ενηλίκων Στελεχών του Σ.Ε.Π. με τα παιδιά και τους νέους, μας έχει οδηγήσει στο συμπέρασμα ότι μετά από αυτή τη μακρόχρονη περίοδο δοκιμασίας που βιώνει η Ελλάδα, υπάρχει επιτακτική ανάγκη να διερευνηθεί πως η κρίση έχει επηρεάσει τη νεολαία της χώρας μας και να αποτυπώσει τους προβληματισμούς, τα όνειρα, τις προσδοκίες και τις προτάσεις τους για την διασφάλιση ενός καλύτερου αύριο. Ο κ. Βούτσης επικρότησε την ιδέα αυτή και διατύπωσε τη διάθεση της Βουλής να σταθεί αρωγός σε αυτή την προσπάθεια.

Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου ενημέρωσαν επίσης για το έργο που επιτελεί το Ιστορικό Αρχείο των Προσκόπων σε επίπεδο διάσωσης, τεκμηρίωσης και οργάνωσης του υλικού που σχετίζεται με την πορεία και τη δράση του Προσκοπισμού και εξέτασαν τις δυνατότητες σύμπραξης προκειμένου να στηριχθεί το ερευνητικό του έργο.

Τέλος, παρουσιάστηκε ο θεσμός της Ελληνικής Προσκοπικής Κοινοβουλευτικής Ένωσης, η οποία απαρτίζεται από τέως και νυν Βουλευτές που έχουν υπάρξει μέλη της Προσκοπικής Κίνησης ή/και στηρίζουν το έργο της και συζητήθηκαν τα βήματα που θα πρέπει να  ακολουθήσει το Σ.Ε.Π. προκειμένου να ενημερώσει τους Βουλευτές και να αναβιώσει τον θεσμό.

Το Δ.Σ. του Σ.Ε.Π. εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Ισίδωρος Κανέτης, ο Γενικός Έφορος κ. Χριστόφορος Μητρομάρας και ο Σύμβουλος Δημοσίων Σχέσεων κ. Κωνσταντίνος Εφραιμίδης και συνοδεύονταν από τον υπεύθυνο του Ιστορικού Αρχείου και πρώην Πρόεδρο Δ.Σ. κ. Χρήστο Σταθόπουλο, τον Μόνιμο Βοηθό Γενικό Έφορο κ. Νάσο Ευσταθίου και την Υπεύθυνη Επικοινωνίας κα Μαρία Μπενά. Στη συνάντηση παρέστησαν ο Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων κ. Δημήτρης Σεβαστάκης και η Γραμματέας της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων κυρία Μερόπη Τζούφη.

Στον Πρόεδρο της Βουλής επιδόθηκαν 2 αναμνηστικά: το πλατύγυρο καπέλο του ιδρυτή του Προσκοπισμού Λόρδου Baden Powel σε μπρούτζινο press papier και μία συλλεκτική έκδοση της εκατονταετίας του Σ.Ε.Π..

Επιλογή Περιοχής

Βρείτε Ξενοδοχείο

Ενημερωτικά Δελτία

Εγγραφείτε στα ενημερωτικά μας δελτία και μείνετε ενημερωμένοι

Αναζήτηση