Νέα

Ενημερωθείτε έγκαιρα και έγκυρα για τα σημαντικότερα θέματα, που άπτονται του ελληνικού πολιτισμού και τουρισμού!

Σχεδόν δύο εκατομμύρια οι Γάλλοι τουρίστες στην Ελλάδα το 2017

Το 2017 οι αφίξεις Γάλλων στην Ελλάδα αναμένεται να ξεπεράσουν τα 1,9 εκατ. καταγράφοντας αύξηση μεγαλύτερη του 10% σε σχέση με πέρσι. Συνολικά την τελευταία τριετία, η αύξηση στην τουριστική κίνηση από τη Γαλλία ξεπέρασε το 30%, που αντιστοιχεί σε περίπου 500.000 επιπλέον αφίξεις Γάλλων στη χώρα μας.

Τις σημαντικές ευκαιρίες για νέες συνεργασίες και επενδύσεις στην Ελλάδα και τον ελληνικό τουρισμό, ανέδειξε η Υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά μιλώντας στο 2ο Επιχειρηματικό Φόρουμ «Τουρισμός: Στρατηγικός Τομέας Ανάπτυξης» που διοργάνωσε στην Αθήνα το Ελληνογαλλικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ.

Η Ελλάδα και η Γαλλία συνδέονται με δυνατές σχέσεις φιλίας, εμπιστοσύνης και μακρόχρονης συνεργασίας σε όλα τα επίπεδα τόνισε η Υπουργός. Με ισχυρή βούληση σε κορυφαίο κυβερνητικό επίπεδο, επιδιώκεται η ενίσχυση της διμερούς οικονομικής συνεργασίας στο νέο περιβάλλον που διαμορφώνεται, όπου η ελληνική οικονομία τρέχει με θετικούς ρυθμούς και όλοι οι θεμελιώδεις δείκτες της βελτιώνονται διαρκώς. 
Η υλοποιούμενη εθνική περιφερειακή τουριστική πολιτική έχει καθιερώσει την Ελλάδα ως παγκόσμιο ελκυστικό προορισμό για τουρισμό 365 ημέρες το χρόνο , επισήμανε κα Κουντουρά.Προτεραιότητα αποτέλεσε η διαμόρφωση φιλικού περιβάλλοντος που ενθαρρύνει νέες επιχειρηματικές κινήσεις, συνέργειες και συνεργασίες, και την τελευταία διετία καταγράφεται σημαντική αύξηση των επενδυτικών σχεδίων στον δυναμικά αναπτυσσόμενο τουριστικό τομέα.

«Η Γαλλία αποτελεί για εμάς σημαντική τουριστική αγορά. Με συστηματικές προσπάθειες τα τρία τελευταία χρόνια, με συμφωνίες και συνεργασίες, και με πολύ στοχευμένη προώθηση και προβολή, πετύχαμε τη διαρκή αύξηση των τουριστικών μεγεθών και η Ελλάδα για πρώτη φορά σήμερα αποτελεί τον δεύτερο πιο δημοφιλή προορισμό διακοπών για τους Γάλλους, από την τέταρτη θέση που είχε στο παρελθόν,» τόνισε η Υπουργός.

Τέλος, η Υπουργός αναφέρθηκε στην ενίσχυση της εξωστρέφειας του ελληνικού τουρισμού και στην ισχυροποίηση του διεθνούς ρόλου της Ελλάδας στον τουρισμό, και στο πλαίσιο των δράσεων για την επίτευξη της βιώσιμης και ισόρροπης τουριστικής ανάπτυξης.

«Ο τουρισμός είναι κινητήρια δύναμη για την πρόοδο και την ευημερία. Ωθεί και άλλους παραγωγικούς τομείς προς την ανάπτυξη, και δημιουργεί οικονομικά και αναπτυξιακά οφέλη σε όλη τη χώρα» τόνισε η κα Κουντουρά.

Επιλογή Περιοχής

Βρείτε Ξενοδοχείο

Ενημερωτικά Δελτία

Εγγραφείτε στα ενημερωτικά μας δελτία και μείνετε ενημερωμένοι

Αναζήτηση