Νέα

Ενημερωθείτε έγκαιρα και έγκυρα για τα σημαντικότερα θέματα, που άπτονται του ελληνικού πολιτισμού και τουρισμού!

Το Ολυμπιακό Μουσείο στο Open House Thessaloniki

To Ολυμπιακό Μουσείο συμμετείχε στο έκτο «Open House Thessaloniki» ,γεγονός που ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία. Σε περισσότερους από 200 επισκέπτες δόθηκε η ευκαιρία να περιηγηθούν στους χώρους του Μουσείου και να γνωρίσουν τις αθέατες πλευρές του Ολυμπιακού μας Μουσείου. Οι εθελοντές του προγράμματος ξενάγησαν τους επισκέπτες και ανέδειξαν τα αρχιτεκτονικά στοιχεία των κτιρίων, που δεν είναι ορατά με την πρώτη ματιά αλλά καθοδηγούν το βίωμα του δομημένου χώρου.

Οι αρχιτεκτονικοί χειρισμοί αποκτούν ιδιαίτερο νόημα στην περίπτωση των μουσείων καθώς σκιαγραφούν την αφήγηση της έκθεσης και αναδεικνύουν όλα εκείνα που μπορεί κανείς να αναγνώσει στην εκάστοτε συλλογή. Αυτή η διαφορετική οπτική γωνία θέασης της έκθεσης  αποκαλύφθηκε στους επισκέπτες του Open House, οι οποίοι εκτός από τους εκθεσιακούς χώρους είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν το αμφιθέατρο του Μουσείου αλλά και τις αίθουσες εκδηλώσεων και τους χώρους των εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

Τα οργανωμένα εκπαιδευτικά τμήματα ξεκίνησαν την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο του «Open School». Τις επόμενες δύο μέρες μεμονωμένοι επισκέπτες, ενήλικες αλλά και οικογένειες, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν με διαφορετικό τρόπο το μοναδικό στη χώρα Ολυμπιακό Μουσείο.

Ο διαγωνισμός «Open Photo» με θέμα «Παράθυρο στην πόλη» λήγει στις 3 Δεκεμβρίου, δίνοντας στους επισκέπτες δύνανται να συμμετέχουν αναρτώντας τις φωτογραφίες τους στο instagram γράφοντας #alumil_oht2017.

Επιλογή Περιοχής

Βρείτε Ξενοδοχείο

Ενημερωτικά Δελτία

Εγγραφείτε στα ενημερωτικά μας δελτία και μείνετε ενημερωμένοι

Αναζήτηση