Νέα

Ενημερωθείτε έγκαιρα και έγκυρα για τα σημαντικότερα θέματα, που άπτονται του ελληνικού πολιτισμού και τουρισμού!

Ομιλία της Υπουργού Τουρισμού στην Παγκόσμια Σύνοδο Γυναικών Πολιτικών Ηγετών στην Ισλανδία

Στις εργασίες της Παγκόσμιας Συνόδου Γυναικών Πολιτικών Ηγετών στο Ρέικιαβικ της Ισλανδίας μίλησε η Υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά. Παρουσίασε τις ελληνικές θέσεις για τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη, στην ειδική ενότητα για την « Αειφορία Πρώτα- Ζώντας στο Σήμερα σαν να είναι το Αύριο».

Το παρών έδωσαν ,επίσης, η κα Λόρα Λόπεζ, Διευθύντρια της Σύμβασης- Πλαισίου  των  Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή, UNFCCC, η κα Μασουμέ Εμπτεκάρ αντιπρόεδρος του Ιράν για τα θέματα γυναικών και οικογενειακών υποθέσεων, η κα Νέιλα Τάζι, αντιπρόεδρος της Βουλής του Μαρόκο,  ο κ. Πετούρ Όσκαρσον, Πρόεδρος του Δ.Σ. του Ομίλου IcelandAir, η κα Ελίν Γιαλμσντότιρ, αντιπρόεδρος του ομίλου μεταφορικών υπηρεσιών Eimskip και η κα Ράνγκχορ Έλιν Αρναντότιρ, ανώτατο στέλεχος  του AtlanticCouncil και πρώην Υπουργός Βιομηχανίας και Εμπορίου αρμόδια για τον Τουρισμό.

Η Υπουργός αναφέρθηκε στις ευκαιρίες που παρουσιάζονται μέσα από τον τουρισμό και την προώθηση των κατάλληλων πολιτικών για την επίτευξη των στόχων στην αειφόρο ανάπτυξη, στην προστασία και ανάδειξη του περιβάλλοντος και στην  αντιμετώπιση των παγκοσμίων προκλήσεων όπως η κλιματική αλλαγή.

Ακόμη, αναφέρθηκε στο παράδειγμα της Ελλάδας, όπου η διασύνδεση του τουρισμού με την πρωτογενή παραγωγή και την αγροδιατροφή αποτελεί κυβερνητική προτεραιότητα, όπως επίσης και η προώθηση συνεργειών του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Έτσι, η τουριστική ανάπτυξη  ωφελεί και άλλους παραγωγικούς κλάδους και τοπικές κοινωνίες.

 

Στο περιθώριο της Συνόδου, η κα Κουντουρά συναντήθηκε με την Ισλανδή Ομόλογό της κα. Τόρντις Κόλμπρουν Γκιλφαντότιρ. Η Ισλανδή Υπουργός έδειξε ενδιαφέρον για το επιτυχημένο μοντέλο τουριστικής ανάπτυξης της χώρας μας. Η κα Κουντουρά παρουσίασε την στρατηγική προώθησης της Ελλάδας ως παγκόσμιου ελκυστικού και αειφόρου προορισμού 365 ημέρες το χρόνο και συζήτησε μαζί της προοπτικές διμερούς  συνεργασίας στην ανταλλαγή τεχνογνωσίας.  

Επιλογή Περιοχής

Βρείτε Ξενοδοχείο

Ενημερωτικά Δελτία

Εγγραφείτε στα ενημερωτικά μας δελτία και μείνετε ενημερωμένοι

Αναζήτηση