Νέα

Ενημερωθείτε έγκαιρα και έγκυρα για τα σημαντικότερα θέματα, που άπτονται του ελληνικού πολιτισμού και τουρισμού!

Νέες επενδύσεις σε Νότια Εύβοια και Ρόδο

Πρόκειται για τη δημιουργία ενός σύγχρονου σύνθετου τουριστικού συγκροτήματος στη Νότιο Εύβοια, σε μία περιοχή παρθένα τουριστικά, ύψους άνω των 200 εκατ. ευρώ και για τη δημιουργία μιας πρωτότυπης μονάδας τουρισμού υγείας στη Ρόδο, αρχικής επένδυσης 25 εκατ. ευρώ.

Αναλυτικότερα, στη Νότια Εύβοια, η αραβικών συμφερόντων RSR EAGLE RESORT σχεδιάζει τη δημιουργία τουριστικής επένδυσης σε οικόπεδο 1.600 περίπου στρεμμάτων, η οποία θα περιλαμβάνει ξενοδοχειακά συγκροτήματα, παραθεριστικές κατοικίες, τουριστικό λιμένα, αθλητικές εγκαταστάσεις, κέντρο ευεξίας, συνεδριακό κέντρο και βοηθητικές υποδομές. Από την επένδυση αναμένεται να δημιουργηθούν τουλάχιστον 220 νέες θέσεις εργασίας. Επιπρόσθετα, ο φορέας της επένδυσης έχει δεσμευθεί για την παροχή συγκεκριμένων ανταποδοτικών ευεργετημάτων στην τοπική κοινωνία.

Το Δημοτικό Συμβούλιο της Καρύστου, στην περιοχή της οποίας ανήκει το ακίνητο, σε έκτακτη συνεδρίασή του με τηλεδιάσκεψη έδωσε θετική γνωμοδότηση στη στρατηγική μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων της σύνθετης τουριστικής επένδυσης. Μάλιστα στην πρόσκληση αναφερόταν ότι «Το θέμα που αναφέρεται στην ημερήσια διάταξη είναι κατεπείγον και εξαιρετικής σημασίας και πιθανή αναβολή του θα προκαλέσει πιθανούς οικονομικούς κινδύνους», δείγμα του γεγονότος ότι η τοπική αυτοδιοίκηση, κατά τη μεγάλη της πλειονότητα, τάσσεται υπέρ της επένδυσης.

Λόγω του στρατηγικού χαρακτήρα της προτεινόμενης επένδυσης, η αξιοποίηση του ακινήτου προωθείται με την εκπόνηση Ειδικού Σχεδίου Χωρικής Ανάπτυξης Στρατηγικών Επενδύσεων (ΕΣΧΑΣΕ) σύμφωνα με τον Ν. 4146/2013 και περιλαμβάνει την έκδοση προεδρικού διατάγματος για τον χωρικό προορισμό, την επενδυτική ταυτότητα του ακινήτου, τη χωροθέτηση και την Παραχώρηση Αιγιαλού και Παραλίας για τα οποία προβλέπεται αναλογική εφαρμογή των ΕΣΧΑΔΑ, του ν. 3986/2011, περί δημοσίων Ακινήτων.

Λίγες ημέρες πριν τη θετική γνωμοδότηση του Δήμου, είχε τεθεί σε διαβούλευση από τη Γενική Γραμματεία Ιδιωτικών Επενδύσεων και ΣΔΙΤ του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων ο σχετικός φάκελος της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) του Ειδικού Σχεδίου Χωρικής Ανάπτυξης Στρατηγικής Επένδυσης (ΕΣΧΑΣΕ). Βασικός στόχος του ΕΣΧΑΣΕ είναι να αποτελέσει πρότυπο τουριστικό και οικολογικό προορισμό. Κατά τον σχεδιασμό του λαμβάνονται υπόψη οι βασικές αρχές της αειφορίας και της πράσινης ανάπτυξης
Ετικέτες: ,

Επιλογή Περιοχής

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Please enable the javascript to submit this form

Αναζήτηση