Νέα

Ενημερωθείτε έγκαιρα και έγκυρα για τα σημαντικότερα θέματα, που άπτονται του ελληνικού πολιτισμού και τουρισμού!

Αποκαθίσταται το Κάστρο της Σκιάθου

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός υπέγραψε την ένταξη στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020 του έργου «Στερέωση και Αποκατάσταση Κάστρου Σκιάθου και κτηρίων οικισμού στο εσωτερικό του», προϋπολογισμού 2.828.200 ευρώ. Κύριος Δικαιούχος και Φορέας Λειτουργίας του έργου είναι η Εφορεία Αρχαιοτήτων Μαγνησίας και για το μέρος των εργασιών που αφορούν στην αποκατάσταση της πρόσβασης και της Πύλης του Κάστρου η Διεύθυνση Αναστήλωσης Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Τα έργα αποκατάστασης

-Το 1ο υποέργο υλοποιείται από την Διεύθυνση Αναστήλωσης Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων και περιλαμβάνει εργασίες διαμόρφωσης της πρόσβασης, αποκατάστασης της πύλης και του συνεχόμενου νότιου τείχους και κατασκευή νέας γέφυρας στην θέση της παλιάς, μετά από την επισκευή των λίθινων βάθρων, καθώς και εργασίες αποκατάστασης της ευστάθειας των βράχων τόσο στην περιοχή των βάθρων όσο και της πύλης και του νότιου τείχους.

-Το 2ο υποέργο υλοποιείται από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μαγνησίας και περιλαμβάνει εργασίες στερέωσης στο Ναό Γεννήσεως Χριστού, στο Ναό Αγίου Νικολάου, στο Ναό Παναγίας Πρέκλας, στο Ναό Παναγίας Μεγαλομάτας, στο Τζαμί και στο Κτίριο διοίκησης. Παράλληλα, θα γίνουν εργασίες συντήρησης, αποκατάστασης και ανάδειξης του κεντρικού λιθόστρωτου δρόμου και των βασικότερων παράπλευρων αρτηριών που οδηγούν στους ναούς, καθώς και φωτογραφική τεκμηρίωση, τοποθέτηση πινακίδων δημοσιότητας, παραγωγή ενημερωτικών εντύπων και προμήθεια φορητών μεταλλικών ραμπών ΑμεΑ.
Ετικέτες:

Επιλογή Περιοχής

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Please enable the javascript to submit this form

Αναζήτηση