Νέα

Ενημερωθείτε έγκαιρα και έγκυρα για τα σημαντικότερα θέματα, που άπτονται του ελληνικού πολιτισμού και τουρισμού!

Οι ανακοινώσεις για το εμβόλιο δίνουν ώθηση σε συνέδρια και εκθέσεις

Οι επαγγελματίες του κλάδου διοργάνωσης συνεδρίων και εκδηλώσεων είχαν από καιρό εκφράσει την πεποίθησή τους, ότι μόνο το εμβόλιο μπορεί να αντιστρέψει την αρνητική εικόνα και την καθίζηση που υπέστη ο τομέας και να αναθερμάνει το ενδιαφέρον για τον συνεδριακό και εκθεσιακό τουρισμό.

Μετά τις ανακοινώσεις των Pfizer και Biontech οι εταιρείες διοργάνωσης εκδηλώσεων είδαν να καταγράφονται σημαντικά κέρδη στις μετοχές τους. Σε κάποιες περιπτώσεις η άνοδος ξεπέρασε σε ποσοστό το 20%, όπως για παράδειγμα η μετοχή της Eventbrite που κατέγραψε άνοδο 27% και της Informa που ανέβηκε κατά 21%. Στον αντίποδα η μετοχή της Zoom υποχώρησε κατά 12%, σημειώνοντας την μεγαλύτερη πτώση εδώ και μήνες. Η υποχώρηση βεβαίως ήταν πρόσκαιρη και περιορίστηκε σε μικρότερα ποσοστά. Αυτό, ωστόσο, ερμηνεύθηκε ως ένα σημάδι ότι οι εκδηλώσεις με φυσική παρουσία θα ανακάμψουν τους επόμενους μήνες μετά την είδηση για το εμβόλιο.

Το εμβόλιο προκάλεσε κύμα ευφορίας στον MICE κλάδο, ωστόσο πολλοί παράγοντες της αγοράς τονίζουν πως ακόμη είναι πολύ νωρίς για πανηγυρισμούς. Οι απώλειες που καταγράφηκαν είναι πολύ μεγάλες, ενώ θεωρείται σίγουρο πως για μεγάλο διάστημα ακόμα στο μέλλον, ίσως και σε μόνιμη βάση θα χρειαστεί τα συνέδρια και οι εκδηλώσεις να έχουν και ψηφιακή μορφή.

Ο CEO της UFI Kai Hattendorf, τόνισε ότι η αντίδραση των αγορών δείχνει και την μεγάλη επιθυμία των ανθρώπων να επιστρέψουν οι εκθέσεις και τα συνέδρια με φυσική παρουσία. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο τομέας διοργάνωσης εκθέσεων και συνεδρίων επλήγη ίσως βαρύτερα από κάθε άλλο κλάδο στον τουρισμό, καθώς οι δραστηριότητες κυριολεκτικά μηδενίστηκαν εξαιτίας της πανδημίας.
Ετικέτες:

Επιλογή Περιοχής

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Please enable the javascript to submit this form

Αναζήτηση