Νέα

Ενημερωθείτε έγκαιρα και έγκυρα για τα σημαντικότερα θέματα, που άπτονται του ελληνικού πολιτισμού και τουρισμού!

Γενική απεργία και συλλαλητήρια την Πέμπτη

Την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2018, ΜΜΜ, ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΠΑΜΕ, επιστημονικοί φορείς, μικρομεσαίοι επαγγελματίες και συνταξιούχοι αντιδρούν απέναντι στα μέτρα που περιλαμβάνει η πρόσφατη συμφωνία της κυβέρνησης με τους πιστωτές στο πλαίσιο της τρίτης αξιολόγησης.

Οι συρμοί του Μετρό και του Τραμ θα κυκλοφορήσουν από τις 9 το πρωί έως τις 16:00, ενώ τα λεωφορεία, τρόλεϊ και ο ηλεκτρικός από τις 9 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ.

Ο προαστιακός δε θα λειτουργεί όλο το 24ωρο

Σύμφωνα με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα δρομολόγιο από αύριο τα μεσάνυχτα έως τα μεσάνυχτα της Πέμπτης. Ειδικότερα, ματαιώνονται τα βραδυνά δρομολόγια στον άξονα Αθήνα-Θεσσαλονίκη, που αναχωρούν τα μεσάνυχτα της Τετάρτης. Οι αμαξοστοιχίες 600/601 (από Αθήνα και Θεσσαλονίκη) που αναχωρούν στις 23:55 και 23:00 αντίστοιχα, το βράδυ της Πέμπτης, θα κυκλοφορήσουν μετά τη λήξη της απεργίας.

Τροποποιήσεις θα υπάρξουν και στις πτήσεις της Olympic Air λόγω 4ωρης στάσης εργασίας του Πανελλήνιου Συλλόγου Πτυχιούχων Τηλεπικοινωνιακών Υπαλλήλων ΥΠΑ.

Ακόμη, απεργεί το προσωπικό των ΔΕΚΟ (ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, ΕΛΤΑ), των δημοσίων νοσοκομείων και του ΕΚΑΒ, οι καθηγητές και οι δάσκαλοι, καθώς και οι δικαστικοί υπάλληλοι.

Επίσης, απεργούν οι εργαζόμενοι στα υπουργεία, τις εφορίες, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τα ασφαλιστικά ταμεία και τις πολεοδομίες, ενώ στην κινητοποίηση θα συμμετάσχει το προσωπικό –κυρίως- κρατικού ενδιαφέροντος τραπεζών.

Παράλληλα, τα συλλαλητήρια και οι προσυγκεντρώσεις θα καταστήσουν απροσπέλαστο το κέντρο της Αθήνας.

ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ προγραμματίζουν απεργιακή συγκέντρωση στις 11:00 στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ το ΠΑΜΕ καλεί σε συλλαλητήριο στις 10.30 στην Ομόνοια.

Πρωτοβάθμια Σωματεία και αριστερές οργανώσεις θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στις 10.30 το πρωί, στο Μουσείο.
Ετικέτες:

Επιλογή Περιοχής

Βρείτε Ξενοδοχείο

Ενημερωτικά Δελτία

Εγγραφείτε στα ενημερωτικά μας δελτία και μείνετε ενημερωμένοι

Αναζήτηση