Νέα

Ενημερωθείτε έγκαιρα και έγκυρα για τα σημαντικότερα θέματα, που άπτονται του ελληνικού πολιτισμού και τουρισμού!

Η Θεσσαλονίκη της γαστρονομίας προβλήθηκε στην Ιταλία

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Ο γύρος της Ελλάδας σε 80 συναντήσεις» που πραγματοποίησε το γραφείο Εξωτερικού ΕΟΤ Ιταλίας, το Ελληνο-Ιταλικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης και ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης, ανέλαβαν να παρουσιάσουν από κοινού Τη γαστρονομική πλευρά της Θεσσαλονίκης στην αγορά – στόχο της Ιταλίας.

Τη διαδικτυακή συνάντηση που συντόνισε η Διευθύντρια του ΕΟΤ Ιταλίας και υπεύθυνη του project κ. Κυριακή Μπουλασίδου παρακολούθησαν δημοσιογράφοι, επαγγελματίες του τουρισμού, tour operators, food και travel bloggers από την Ιταλία.

Την ημερίδα χαιρέτησε η Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης και Πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης, κ. Βούλα Πατουλίδου και παρουσίασε την πόλη της Θεσσαλονίκης ως μία πόλη με ποιοτικά χαρακτηριστικά που μπορεί να αποτελέσει ιδανικό city break προορισμό αλλά και ορμητήριο για κοντινές αποδράσεις, επισημαίνοντας πως η συνεργασία του Οργανισμού Τουρισμού της Θεσσαλονίκης με το γραφείο εξωτερικών ΕΟΤ Ιταλίας είναι πολύ σημαντική, καθώς οι Ιταλοί επιλέγουν την Κεντρική Μακεδονία ως τουριστικό προορισμό.

Δημοσιογράφοι και άνθρωποι του τουρισμού είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τον Γενικό Γραμματέα του Επιμελητηρίου Marco Dela Puppa να μιλά για την ιστορία και τα είδη του κουλουριού της Θεσσαλονίκης καθώς και για την διατροφική του αξία.

Η οινοποιός-οινολόγος Χλόη Χατζηβαρύτη από το οινοποιείο Χατζηβαρύτη (Chatzivarity Winery) μίλησε για τον οινοτουρισμό της περιοχής, τις τοπικές ποικιλίες και για το μοναδικό κρασί ΠΟΠ Γουμένισσας.

Ο σεφ Γιώργος Παλησίδης μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Επιμελητηρίου και σύμβουλος επιχειρήσεων, και ο Pasquale Lempo Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου, σεφ και εστιάτορας παρουσίασαν ζωντανά συνταγές της κουζίνας της πόλης.

Εντύπωση στους συμμετέχοντες προκάλεσαν οι ποικιλίες της περιοχής και η μεσογειακή ταυτότητα των εδεσμάτων μέσω των συνταγών.
Ετικέτες:

Επιλογή Περιοχής

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Please enable the javascript to submit this form

Αναζήτηση