Νέα

Ενημερωθείτε έγκαιρα και έγκυρα για τα σημαντικότερα θέματα, που άπτονται του ελληνικού πολιτισμού και τουρισμού!

Νέα Υόρκη: διεθνής πρόσκληση Κουντουρά για επενδύσεις στην Ελλάδα

Στη Νέα Υόρκη διοργανώθηκε το 19ο ετήσιο Capital Link Invest in Greece Forum σε συνεργασία με το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης και μεγάλες διεθνείς επενδυτικές τράπεζες και οργανισμούς. Η Υπουργός Τουρισμού ,Έλενα Κουντουρά, έδωσε το παρών και προσκάλεσε τους διεθνείς επενδυτές να αξιοποιήσουν τις νέες ευκαιρίες που παρουσιάζει η Ελλάδα και να επενδύσουν στο δυναμικά αναπτυσσόμενο τουριστικό τομέα μιλώντας από το βάθρο του Forum.

Η Υπουργός έκανε λόγο για τις συνθήκες σταθερότητας και ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας που εξασφάλισε η ελληνική κυβέρνηση με ισχυρή πολιτική βούληση και συγκεκριμένο αναπτυξιακό σχέδιο, και στο φιλικό και ελκυστικό περιβάλλον για την προσέλκυση και προώθηση νέων επενδύσεων.

Το Υπουργείο Τουρισμού ,τόνισε, υλοποιεί την επιτυχημένη εθνική τουριστική πολιτική που έχει στόχο να γίνει η Ελλάδα παγκόσμιος ελκυστικός προορισμός με τουρισμό 365 ημέρες το χρόνο. Μέσα από την επίτευξη των στρατηγικών αναπτυξιακών στόχων της τουριστικής πολιτικής, με έμφαση στην επιμήκυνση της θερινής περιόδου, το άνοιγμα νέων ξένων αγορών επισκεπτών υψηλής αγοραστικής δύναμης, την προώθηση νέων προορισμών και την ανάπτυξη του θεματικού τουρισμού, έχει δημιουργηθεί το πλαίσιο για νέες επενδύσεις υψηλής απόδοσης στην ελληνική τουριστική αγορά και ήδη έχει εκδηλωθεί σημαντικό διεθνές ενδιαφέρον.

Επίσης, σημειώθηκε ότι η Ελλάδα ισχυροποιεί το θεσμικό της ρόλο στα παγκόσμια κέντρα αποφάσεων για τον τουρισμό, αναπτύσσει στενή συνεργασία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού τον ΟΟΣΑ και με άλλους διεθνείς φορείς, και ενισχύει τη διεθνή της παρουσία ως ελκυστικός τουριστικός και επενδυτικός προορισμός.

Τέλος, στην ομιλία της η κα Κουντουρά, ειδικότερα για την αμερικανική αγορά, αναφέρθηκε σε ορισμένες στοχευμένες πρωτοβουλίες που υλοποιήθηκαν και διπλασίασαν τις αφίξεις στην Ελλάδα συνεχόμενα την τελευταία τριετία, συνέβαλαν στη σημαντική αύξηση της συνδεσιμότητας και των απευθείας αεροπορικών συνδέσεων, στις διμερείς επαφές με κορυφαίους Αμερικανικούς Ομίλους που διερευνούν συγκεκριμένες ευκαιρίες να δραστηριοποιηθούν στον τουρισμό και στο real estate, καθώς και σε επενδυτικές κινήσεις που ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη από κορυφαίες αμερικανικές ξενοδοχειακές αλυσίδες που εισέρχονται στην ελληνική τουριστική αγορά.
Ετικέτες:

Επιλογή Περιοχής

Βρείτε Ξενοδοχείο

Ενημερωτικά Δελτία

Εγγραφείτε στα ενημερωτικά μας δελτία και μείνετε ενημερωμένοι

Αναζήτηση