Νέα

Ενημερωθείτε έγκαιρα και έγκυρα για τα σημαντικότερα θέματα, που άπτονται του ελληνικού πολιτισμού και τουρισμού!

Αμμουλιανή Χαλκιδικής: Covid free προορισμός

Στην Αμμουλιανή, οι 570 μόνιμοι κάτοικοι του νησιού, ετοιμάζονται να εμβολιαστούν και να θωρακίσουν υγειονομικά, τόσο τους ίδιους όσο και όλο το νησί, ώστε να ανοίξουν τις επιχειρήσεις τους, πάνω απ’ όλα με ασφάλεια, και να υποδεχθούν την φετινή τουριστική σεζόν.

Μια σεζόν, η οποία, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του GRTimes.gr, και βεβαίως, κορωνοϊού επιτρέποντος, υπάρχει ενδιαφέρον, για το νησάκι της Αμμουλιανής, να ξεκινήσει δειλά δειλά, από το Ορθόδοξο Πάσχα (σ.σ. το Άγιο Πάσχα είναι στις 2 Μαΐου), αλλά και να συνεχιστεί από τις 15 Ιουνίου και έπειτα, με κορύφωση τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

Κλιμάκια του ΕΟΔΥ στο νησί
Το νησί με τους 570 μόνιμους κατοίκους, εκ των οποίων οι περισσότεροι ασχολούνται με τον τουρισμό και την αλιεία, συμπεριλαμβάνεται στον εθνικό σχεδιασμό για οριζόντιο εμβολιασμό όσων διαμένουν μόνιμα σε νησιά με πληθυσμό κάτω των 1.000 κατοίκων.

Βάσει της απόφασης του υπουργείου Υγείας και της αρμόδιας Υγειονομικής Περιφέρειας, το νησί της Αμμουλιανής έχει ενταχθεί σ΄αυτόν τον σχεδιασμό, δηλαδή τον οριζόντιο εμβολιασμό των κατοίκων του.

«Το 95% των κατοίκων του νησιού έχει δηλώσει ότι θα εμβολιαστεί και μ’ αυτόν τον τρόπο το νησί μας θωρακίζεται υγειονομικά» δηλώνει στο GRTimes.gr ο πρόεδρος του Αναπτυξιακού Συλλόγου Επαγγελματιών Αμμουλιανής Νικήτας Μαρτιγάκης.

Ο ίδιος εξηγεί ότι παράλληλα με την υγειονομική θωράκιση του νησιού, θα υπάρξει πλεονέκτημα για ασφαλές άνοιγμα του τουρισμού, καθιστώντας στη συνείδηση του κόσμου την Αμμουλιανή ως έναν από τους Covid free προορισμούς, ιδανικό για αποδράσεις και διακοπές.

Αισιόδοξος με την ένταξη της Αμμουλιανής στον εθνικό σχεδιασμό για οριζόντιο εμβολιασμό όσων διαμένουν μόνιμα σε νησιά με πληθυσμό κάτω των 1.000 κατοίκων, είναι βεβαίως, και ο πρόεδρος της Κοινότητας της Αμμουλιανής, Κώστας Τσακνής, ο οποίος μιλώντας στο GRTimes.gr, μεταφέρει την αισιοδοξία του για την υγειονομική θωράκιση του νησιού, και κατ’ επέκταση το ασφαλές άνοιγμα της τουριστικής περιόδου.

Όπως επισημαίνει στο GRTimes.gr ο κ. Τσακνής, έχουν, ήδη, δηλώσει ενδιαφέρον για τον εμβολιασμό κατά της πανδημίας του κορωνοϊού, (μέχρι τη στιγμή του ρεπορτάζ μας) 400 τουλάχιστον κάτοικοι του νησιού, «από 18 ετών έως και 82 ετών» αναφέρει.

Επισημάνθηκε ότι, περίπου 100 κάτοικοι του νησιού, έχουν, ήδη, εμβολιαστεί, και είναι εκείνοι που συμπεριλαμβάνονται σε λίστες με ευπαθείς ομάδες.

Σχετικά με την ιατρική κάλυψη στο νησί και τους εμβολιασμούς, όπως ενημερώνεται το GRTimes.gr, αυτοί θα γίνουν στο Περιφερειακό ιατρείο του νησιού, το οποίο τους τελευταίους μήνες είναι στελεχωμένο από μια αγροτική γιατρό, ενώ για τους εμβολισμούς οι οποίοι θα πραγματοποιηθούν, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες του GRTimes.gr, μεταξύ 9 – 15 Απριλίου, αναμένεται ειδικό κλιμάκιο από την περιοχή της Χαλκιδικής, αποτελούμενο από 4-5 γιατρούς και νοσηλευτές, ώστε η πρώτη δόση εμβολιασμού, στους κατοίκους της Αμμουλιανής, να διεξαχθεί με απόλυτη ασφάλεια.

Ενδιαφέρον και για Πάσχα
Με το πρώτο σκέλος του ασφαλούς ανοίγματος της τουριστικής σεζόν, να πραγματοποιείται, καλώς εχόντων των πραγμάτων, μεταξύ 9 – 15 Απριλίου, όπως αναμένεται για το νησί της Αμμουλιανής, το δεύτερο σκέλος θα φέρει το πολυπόθητο πλεονέκτημα της υγειονομικής θωράκισης του προορισμού και της τοποθέτησής του σ’ έναν από τους δημοφιλέστερους νησιωτικούς ελληνικούς προορισμούς covid free.

«Ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε covid free τουριστικός προορισμός, ωστόσο, πρέπει να προσέχουμε και να τηρούμε όλα τα απαραίτητα μέτρα» δηλώνει στο GRTimes.gr ο πρόεδρος της Αμμουλιανής Κώστας Τσακνής.

Ο ίδιος δείχνει αισιόδοξος για τη φετινή τουριστική σεζόν, αφήνοντας ‘ανοιχτό’ παράθυρο και για τουρισμό στο νησί, για την περίοδο του Ορθόδοξου Πάσχα.

«Κρατήσεις υπάρχουν, κυρίως από Βαλκάνιους, ωστόσο, πρέπει να ξεκαθαριστεί για το εάν θα επιτραπεί να ανοίξουμε, με τι κριτήρια, πώς θα λειτουργήσουμε, θα είναι ανοιχτή η εστίαση;» αναφέρει ο κ. Τσακνής.

Την ίδια άποψη καταθέτει στο GRTimes.gr και ο πρόεδρος του Αναπτυξιακού Συλλόγου Επαγγελματιών Αμμουλιανής Νικήτας Μαρτιγάκης λέγοντας ότι για την περίοδο του Πάσχα υπάρχει ενδιαφέρον, τόσο από Βαλκάνιους – κυρίως Ρουμάνους και Βούλγαρους- αλλά και Έλληνες.

«Οι κρατήσεις είναι στον ‘πάγο’» αναφέρει ο κ. Μαρτιγάκης εξηγώντας ότι ο επιχειρηματικός κόσμος της Αμμουλιανής, και όχι μόνο, αναμένει τις αποφάσεις της Κυβέρνησης, σχετικά με το άνοιγμα του τουρισμού και τους όρους με τους οποίους θα λειτουργήσει η φετινή τουριστική σεζόν.

Καλοκαίρι – Στόχος το 60% του 2019
Ωστόσο, παρά την αβεβαιότητα και την αγωνία των κατοίκων για την ομαλή εξέλιξη της κατάστασης, σχετικά με την πανδημία του κορωνοϊού, οι επιχειρηματίες της Αμμουλιανής που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό, εμφανίζονται αισιόδοξοι, και όπως, φαίνεται, εφόσον ολοκληρωθεί και ο οριζόντιος εμβολιασμός στο νησί, θα ‘φυσήξει’ περισσότερη αισιοδοξία για την πορεία της φετινής τουριστικής σεζόν.

Όπως εξηγούν στο GRTimes.gr, αυτό που εισπράττουν είναι ότι ο κόσμος έχει διάθεση να πάει διακοπές, να αποδράσει, και όσο ο προορισμός τους είναι χαρακτηρισμένος ως covid free, τόσο περισσότερο θα αυξάνεται το ενδιαφέρον των τουριστών, Ελλήνων και ξένων.

«Αυτό που φρενάρει τον κόσμο, αυτή τη στιγμή, είναι η αβεβαιότητα, αλλά και οι συνθήκες που θα απαιτηθούν να ταξιδέψουν φέτος» αναφέρει στο GRTimes.gr ο κ. Μαρτιγάκης προσθέτοντας ότι υπάρχει η αισιοδοξία ότι το νησί φέτος θα κινηθεί καλύτερα από το 2020.

«Στόχος μας να πιάσουμε το 50%-60% του 2019» λέει ο πρόεδρος του Αναπτυξιακού Συλλόγου Επαγγελματιών Αμμουλιανής εξηγώντας ότι πέρυσι υπήρξε μείωση της τάξεως του 70% (σε σχέση με το 2019), «όμως, μην ξεχνάτε, ότι χάσαμε, Μάιο, Ιούνιο, ενώ Ιούλιο με μέσα Σεπτεμβρίου ήμασταν με πληρότητες 80%» σημειώνει ο κ. Μαρτιγάκης.

Εδώ, να υπενθυμίσουμε, ότι εν μέσω υψηλής τουριστικής σεζόν, πέρυσι, και συγκεκριμένα, στις 21 Αυγούστου 2020, η Χαλκιδική – μαζί και η Μύκονος-, ήδη, είχαν μπει στον ‘κόκκινο’, όπου μεταξύ των περιοριστικών μέτρων, ήταν και η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς αλλά και εξωτερικούς χώρους.

Ορόσημο η επόμενη εβδομάδα;
Πληροφορίες του GRTimes.gr επισημαίνουν ότι άτυπες συζητήσεις μεταξύ κυβέρνησης, επιτροπών λοιμωξιολόγων και ειδικών, εστιάζουν για άρση περιοριστικών μέτρων σχετικά με υποχρεωτική καραντίνα για τους τουρίστες από το εξωτερικό, αλλά και για τον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργούν τα ξενοδοχεία, και γενικότερα τα καταλύματα, είδηση που, ενδεχομένως, να ανακοινωθεί την ερχόμενη εβδομάδα.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης στο πλαίσιο της διεθνούς τουριστικής έκθεσης ΙΤΒ που διεξήχθη διαδικτυακά στο Βερολίνο 9-12 Μαρτίου, ανακοίνωσε, ότι η 14η Μαΐου θεωρείται η πιθανότερη ημερομηνία για το άνοιγμα της φετινής σεζόν στην Ελλάδα.
Ετικέτες:

Επιλογή Περιοχής

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Please enable the javascript to submit this form

Αναζήτηση