Νέα

Ενημερωθείτε έγκαιρα και έγκυρα για τα σημαντικότερα θέματα, που άπτονται του ελληνικού πολιτισμού και τουρισμού!

Εκδήλωση ΣΕΒ για τις επιχειρηματικές ευκαιρίες στο Καζακστάν

Η ανάδειξη των ευκαιριών στην αγορά του Καζακστάν σε κρίσιμους τομείς για την ελληνική οικονομία, όπως είναι τα φαρμακευτικά προϊόντα, τα καλλυντικά, οι κατασκευές και τα δομικά υλικά, τα αγροτικά προϊόντα και τα τρόφιμα και οι Τεχνολογίες Πληροφορικής & Επικοινωνιών (ΤΠΕ), ήταν το θέμα συζήτησης σε ενημερωτική εκδήλωση, που διεξήχθη στο πλαίσιο της δράσης «ExportReady» του ΣΕΒ, στα γραφεία του Συνδέσμου (14.12.2017). Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε ενόψει της επιχειρηματικής αποστολής που διοργανώνει ο ΣΕΒ σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών στην Αστάνα, το Φεβρουάριο 2018.

Η κατασκευαστική δραστηριότητα, οι νέες υποδομές και οι μεταφορές, τα έργα διαχείρισης αποβλήτων και υδάτινων πόρων δημιουργούν σημαντικές ευκαιρίες στην αγορά αυτή. Ευκαιρίες προκύπτουν και στην εφοδιαστική αλυσίδα, καθώς το Καζακστάν επιδιώκει να μετατρέψει την Αστάνα σε διαμετακομιστικό κόμβο της Κεντρικής Ασίας.

Όσον αφορά την ενέργεια, το Καζακστάν προβλέπεται να παράγει μέχρι το 2050, το 50% της ενέργειάς του από ανανεώσιμες πηγές. Σημαντικές ευκαιρίες παρουσιάζει επίσης η συνεργασία των δύο χωρών στον τομέα των τροφίμων και των ΤΠΕ, αφού η χώρα εισάγει μεγάλο ποσοστό τροφίμων και τεχνολογικού εξοπλισμού.

Στο πρώτο μέροςτης εκδήλωσης, ο εκπρόσωπος της Πρεσβείας του Καζακστάν στην Ελλάδα κ. Abdildinκαι οΔιευθυντής της Β8 Διεύθυνσης Επιχειρηματικής Ανάπτυξης του ΥΠΕΞ, κ. Πακωνσταντινίδης, παρουσίασαν το επιχειρηματικό περιβάλλον της αγοράς. Παρουσίασαν,επίσης,στοιχεία που διευκολύνουν τις ελληνικές επιχειρήσεις να δραστηριοποιηθούν στο Καζακστάν, όπως οι διαδικασίες ίδρυσης εταιριών, η προστασία ιδιοκτησίας και εμπορικών δικαιωμάτων, τα χρηματοδοτικά κίνητρα, το φορολογικό πλαίσιο, αλλά και τα οφέλη που μπορούν να προκύψουν από τη στρατηγική διείσδυση, μέσω συμφωνιών με τοπικούς συνεταίρους.

Στο δεύτερο μέρος, οι εκπρόσωποι των ελληνικών εταιρειών EkolLogistics, GoldairGroup, PolyecoGroup και SABO, μοιράστηκαν με το ακροατήριο την εμπειρία τους από την επιτυχή τους παρουσία στην αγορά του Καζακστάν. Στην εναρκτήρια ομιλία του, ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του ΣΕΒ, κ. Κωνσταντίνος Μπίτσιος, υπογράμμισε ότι: «η επιχειρηματική εξωστρέφεια αποτελεί διέξοδο για τις ελληνικές επιχειρήσεις και αναφέρθηκε στα επιτυχημένες αποστολές που οργανώνει ο ΣΕΒ σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών. Ειδικότερα για τον Καζακστάν, η στρατηγική πληροφόρηση στο πλαίσιο του ExportReadyConnect, δείχνει μία αγορά με ευνοϊκό επιχειρηματικό περιβάλλον, επενδυτικά κίνητρα και πολλές δυνατότητες επιχειρηματικής διείσδυσης.Το Καζακστάν, παρουσιάζει τις τελευταίες δύο δεκαετίες,έντονους ρυθμούς ανάπτυξης που έχει δημιουργήσει ένα ευνοϊκότερο περιβάλλον για την είσοδο και ανάπτυξη ελληνικών προϊόντων σε αυτή την αγορά».
Ετικέτες:

Επιλογή Περιοχής

Βρείτε Ξενοδοχείο

Ενημερωτικά Δελτία

Εγγραφείτε στα ενημερωτικά μας δελτία και μείνετε ενημερωμένοι

Αναζήτηση