Νέα

Ενημερωθείτε έγκαιρα και έγκυρα για τα σημαντικότερα θέματα, που άπτονται του ελληνικού πολιτισμού και τουρισμού!

Νέα Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Σύρο

Νέα Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστημίου Αιγαίου πρόκειται να ιδρυθεί στη Σύρο, γεγονός που είναι πλέον επίσημη απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Κωνσταντίνου Γαβρόγλου (ΦΕΚ Β’ 4452/18-12-2017).

Αυτό το αποτέλεσμα συμβάλλει καθοριστικά στην ανάπτυξη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας στο νησί, καθώς δημιουργεί προοπτικές για τη διεκδίκηση στο μέλλον της δημιουργίας και δεύτερου τμήματος του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Σύρο.

Ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης, πέραν των παραχωρήσεων του Ιστορικού 1ου Γυμνασίου Σύρου, του Πνευματικού Κέντρου, των Αποθηκών Διαμετακομίσεων στο λιμάνι Ερμούπολης (πρώην Καζίνο) και του κτιρίου Κορνηλάκη, θα παραχωρήσει άμεσα ακίνητο επί των πρώην Αποθηκών Διαμετακομίσεων στο λιμάνι Ερμούπολης (πρ. Elysee), ενώ έχει προτείνει την παραχώρηση των κτιρίων του Κέντρου Τεχνικού Πολιτισμού πλησίον του Στρατοπέδου, για τα οποία υπάρχουν διαθέσιμες οριστικές μελέτες που έχουν τεθεί υπόψη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Πανεπιστημίου.

Υπογραμμίζουμε, τέλος, ότι, στο πλαίσιο της συνεργασίας του Δήμου με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και το Ταμείο Εθνικής Άμυνας για την αξιοποίηση του Στρατοπέδου «Λοχαγού Ζαφείρη Αποστόλου» και σύμφωνα με τη σχετική μελέτη αξιοποίησης, ο Δήμος Σύρου - Ερμούπολης έχει αιτηθεί την παραχώρηση επιπλέον χώρων, προκειμένου να αποδοθούν στο Πανεπιστήμιο για την κάλυψη μελλοντικών αναγκών του.

Ο Δήμος του νησιού ανέκαθεν είχε το δικαίωμα αλλά και την υποχρέωση, στήριζε, στηρίζει και θα στηρίζει έμπρακτα τη λειτουργία του Πανεπιστημίου στη Σύρο, παρέχοντας, πέραν των δημοτικών κτιριακών υποδομών για την κάλυψη των αυξημένων στεγαστικών αναγκών του, οποιαδήποτε άλλη υποστήριξη απαιτηθεί, στο πλαίσιο και το μέτρο των δυνατοτήτων του.
Ετικέτες:

Επιλογή Περιοχής

Βρείτε Ξενοδοχείο

Ενημερωτικά Δελτία

Εγγραφείτε στα ενημερωτικά μας δελτία και μείνετε ενημερωμένοι

Αναζήτηση