Νέα

Ενημερωθείτε έγκαιρα και έγκυρα για τα σημαντικότερα θέματα, που άπτονται του ελληνικού πολιτισμού και τουρισμού!

«Γέφυρα αγάπης» Κύπρος - Ελλάδα για τη στήριξη των κατοίκων της Μάνδρας

Η Κύπρος ενίσχυσε τους ανθρώπους που επλήγησαν πριν από ένα μήνα περίπου, από τις καταστροφικές πλημμύρες στη Μάνδρα Αττικής, με μία συγκινητική πρωτοβουλία.

Χθες, στον ιερό ναό Της Του Θεού Σοφίας στη Λευκωσία, μέσα σε μια κατανυκτική ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της συζύγου του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κυρίας Άντρη Αναστασιάδη Χριστουγεννιάτικη συναυλία με το έργο του Μάριου Τόκα «Θεογεννήτωρ Μαρία», μια υπέροχη υμνογραφία στην Παναγία, με σκοπό την ενίσχυση των συνανθρώπων μας που επλήγησαν από τις καταστροφικές πλημμύρες στη Μάνδρα Αττικής.

Η κυρία Αναστασιάδη, που πριν λίγο καιρό, κατά τη διάρκεια σύντομης παραμονής της στην Αθήνα, είχε επισκεφτεί τη Μάνδρα Αττικής μαζί με την Πρέσβυ Καλής Θελήσεως της UNESCO κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, είχε συγκινηθεί ιδιαίτερα από το δράμα των κατοίκων της, και δεσμεύτηκε να τους στηρίξει με κάθε τρόπο, γεγονός που έκανε άμεσα πράξη, εκφράζοντας έτσι την αλληλεγγύη και την αγάπη της στους πληγέντες.

Στη συναυλία παρευρέθησαν και η σύζυγος του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρία Σίσσυ Παυλοπούλου και η Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της UNESCO κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη. Τις δύο κυρίες υποδέχτηκε η κυρία Αναστασιάδη στο Προεδρικό Μέγαρο της Κύπρου και αργότερα, μαζί και με τον Πρόεδρο της Κύπρου κύριο Νίκο Αναστασιάδη, μετέβησαν στον χώρο της συναυλίας.

Στο καλλιτεχνικό μέρος της εκδήλωσης συμμετείχαν οι καλλιτέχνες Μανώλης Μητσιάς και Κώστας Χριστοδούλου, ο μαέστρος Γιώργος Παγιάτης, η χορωδία του Άρη Λεμεσού που διηύθυνε ο Σόλων Κλαδάς και η χορωδία του Μουσικού Γυμνασίου Λευκωσίας.
Ετικέτες:

Επιλογή Περιοχής

Βρείτε Ξενοδοχείο

Ενημερωτικά Δελτία

Εγγραφείτε στα ενημερωτικά μας δελτία και μείνετε ενημερωμένοι

Αναζήτηση