Νέα

Ενημερωθείτε έγκαιρα και έγκυρα για τα σημαντικότερα θέματα, που άπτονται του ελληνικού πολιτισμού και τουρισμού!

Μυστική Εκκλησία στην Παναγία Σουμελά

Η Παναγία Σουμελά έκρυβε ένα μυστικό αιώνων και εξέπληξε τους Τούρκους που εργάζονταν στο χώρο κατα την αναστήλωσή της. Βρέθηκε ένα άγνωστο μέχρι σήμερα τούνελ, περίπου 40 μέτρων, που οδηγεί σε ένα εκκλησάκι την ύπαρξη του οποίου δεν γνωρίζαμε μέχρι σήμερα.

Σε εκτενές ρεπορτάζ της εφημερίδας Sabah, αναφέρεται ότι οι εργασίες αποκατάστασης άρχισαν πριν δύο χρόνια. Οι εργασίες επικεντρώθηκαν στη στήριξη για την αποτροπή πτώσης υλικών πάνω στο Μοναστήρι, το οποίο βρίσκεται σε βραχώδες σημείο.
Κατά τη διάρκεια των εργασιών, τα συνεργεία έφτασαν στην άκρη ενός περάσματος στο βόρειο μέρος της μονής, κάτω από τη σκεπή και εκεί εντοπίστηκε μια «τρύπα».

Αυτό που βρέθηκε, αφού μπήκαν στο κρυφό αυτό σημείο, εντυπωσίασε τους επιστήμονες.

Ένα εκκλησάκι, ένα ιερό με αγιογραφίες οι οποίες αναπαριστούν τον Παράδεισο, την Κόλαση, το Θάνατο και τη Ζωή αποκαλύφθηκε στα μάτια τους.

Το εκκλησάκι αυτό τώρα καθαρίζεται και συντηρείται για να γίνει επισκέψιμο το αμέσως επόμενο διάστημα.

Ο Αλί Αϊβάζογλου, επικεφαλής των ερευνών, αναφέρει:

«Επιφυλάσσουμε εκπλήξεις για τους επισκέπτες. Θα μπορούν να περιηγηθούν σε μέρη που έως τώρα τους ήταν άγνωστα. Δουλεύουμε με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας για να συντηρήσουμε τις τοιχογραφίες χωρίς να προκαλέσουμε καμία ζημιά. Τώρα κάνουμε αποκατάσταση στα σημεία που παλιότερα ήταν οι ξενώνες και η βιβλιοθήκη».
Ετικέτες:

Επιλογή Περιοχής

Βρείτε Ξενοδοχείο

Ενημερωτικά Δελτία

Εγγραφείτε στα ενημερωτικά μας δελτία και μείνετε ενημερωμένοι

Αναζήτηση