Νέα

Ενημερωθείτε έγκαιρα και έγκυρα για τα σημαντικότερα θέματα, που άπτονται του ελληνικού πολιτισμού και τουρισμού!

Σε υψηλά επίπεδα παραμένει η τουριστική κίνηση στη Ρόδο

Ο Σεπτέμβριος θα είναι, εάν δεν προκύψει κάτι έκτακτο, ένας ιδιαίτερα καλός μήνας για τη Ρόδο, συγκριτικά με πέρυσι, και ήδη οι πρώτες ημέρες του χαρακτηρίζονται από έντονη τουριστική κίνηση.

Ενδεικτικό της μέχρι τώρα καλής πορείας του τουριστικού ρεύματος στη Ρόδο, είναι τα προγράμματα των αεροπορικών εταιρειών τα οποία εκτελούνται, όπως δείχνουν τα πράγματα, κανονικά, και μάλιστα σήμερα Πέμπτη 9 του μήνα θα προσγειωθούν στο αεροδρόμιο «Διαγόρας» 65 πτήσεις από διάφορες χώρες της Ευρώπης, χωρίς να διαφοροποιούνται ιδιαίτερα τα πράγματα και για τις επόμενες ημέρες.

Το σημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνει πτήσεις κυρίως από Γερμανία, Τσεχία, Ολλανδία, Αυστρία, Γαλλία, Βέλγιο, Αγγλία, Ελβετία, Ουκρανία, Γαλλία που αποδεικνύουν ότι η τουριστική σεζόν έχει συνέχεια και μέλλον στο νησί μας.

Άλλωστε, όπως δήλωσε και ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος, σε προχθεσινή συνέντευξη που έδωσε τα μηνύματα είναι εξαιρετικά για το νησί μας καθώς εξακολουθούν να υπάρχουν κρατήσεις και αρκετό ενδιαφέρον για ταξίδια στη Ρόδο, τόσο τον Σεπτέμβριο όσο και τον Οκτώβριο.

Μάλιστα υπενθυμίζεται ότι διπλάσια ήταν σε σχέση με πέρυσι η τουριστική κίνηση το μήνα που πέρασε στη Ρόδο, όπως ανακοίνωσε η Πρωτοβουλία Νοτίου Αιγαίου για τον Τουρισμό που δημιουργήθηκε το 2020 για την προώθηση και την προστασία της εικόνας του Νοτίου Αιγαίου ως τουριστικού προορισμού.

Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία, στο αεροδρόμιο «Διαγόρας» έφτασαν με πτήσεις τσάρτερ 378.178 τουρίστες έναντι 190.937 τον Αύγουστο του 2020 καταγράφοντας μία αύξηση σε ποσοστό 98%.

Καταφέραμε δηλαδή να διπλασιάσουμε την κίνηση του Αυγούστου και να πλησιάσουμε τις επιδόσεις του 2019, καθώς τον Αύγουστο εκείνης της χρονιάς είχαν έρθει στη Ρόδο 477.518. δηλαδή 100.000 ακόμα περισσότεροι τουρίστες.

Πάντως περιμένουμε να ανακοινωθούν τα στοιχεία και από τη Fraport Greece, ώστε να έχουμε ολοκληρωμένη εικόνα για τις αγορές του νησιού μας αναλυτικά, αν και σε γενικές γραμμές γνωρίζουμε ποιες είναι φέτος οι τροφοδότριες αγορές της Ρόδου και πώς κινήθηκαν καθεμία από αυτές.
Ετικέτες:

Επιλογή Περιοχής

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Please enable the javascript to submit this form

Αναζήτηση