Νέα

Ενημερωθείτε έγκαιρα και έγκυρα για τα σημαντικότερα θέματα, που άπτονται του ελληνικού πολιτισμού και τουρισμού!

Ίδρυση σχολής extreme sports στην Κόνιτσα των Ιωαννίνων

Στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου EX.TOUR «Developing and promoting extreme tourism in Greece Albania cross-border area – EX.TOUR» του Προγράμματος INTERREG IPA «ΕΛΛΑΔΑ – ΑΛΒΑΝΙΑ 2014 – 2020», του οποίου η Περιφέρεια Ηπείρου είναι Επικεφαλής Εταίρος, θα γίνει ανακατασκευή της Αναγνωστοπουλείου Σχολής (φωτογραφία) στην Κόνιτσα, η οποία θα αποτελέσει την έδρα Σχολής Extreme Sports.

Από τη Σχολή θα αποφοιτούν πιστοποιημένοι επαγγελματίες στο χώρο των extreme sports και των υπαίθριών δραστηριοτήτων.

Ενδεικτικό της σημαντικότητας του έργου είναι ότι τη λειτουργία της Σχολής ανέλαβε ήδη το Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Στην Κόνιτσα, στο κέντρο ενός μεγάλου αγροκτήματος, βρίσκεται ένα από τα πιο ιστορικά κτήρια της μικρής αυτής πόλης. Πρόκειται για ένα μεγάλο πέτρινο κτήριο που φέρει την ονομασία «Αναγνωστοπούλειος Γεωργική Σχολή». Κάποτε, όπως δηλώνει και η ονομασία, εκεί λειτουργούσε μια γεωργική σχολή.

Το κτήριο είναι εγκαταλελειμμένο πολλά χρόνια και η Περιφέρεια Ηπείρου με το Αναγνωστοπούλειο Ίδρυμα με έδρα τη Βοστόνη των ΗΠΑ προσδοκούν την επαναλειτουργία του ως ενός πολυχώρου εκπαίδευσης (αγροτικής, τουριστικής, αθλητικής φύσης). Η Κόνιτσα είναι κωμόπολη του νομού Ιωαννίνων και έδρα του Δήμου Κόνιτσας της Ηπείρου 64 χιλιόμετρα βόρεια των Ιωαννίνων, κοντά στα σύνορα με την Αλβανία.
Ετικέτες:

Επιλογή Περιοχής

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Please enable the javascript to submit this form

Αναζήτηση