Νέα

Ενημερωθείτε έγκαιρα και έγκυρα για τα σημαντικότερα θέματα, που άπτονται του ελληνικού πολιτισμού και τουρισμού!

Συλλαλητήριο για την Μακεδονία στις 21 Ιανουαρίου

Ο Πρωθυπουργός ζητά από την γειτονική χώρα να κάνει βήματα συναίνεσης ώστε να βρεθεί σύντομα λύση, ενώ ο υπουργός Εξωτερικών άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να συγκληθεί συμβούλιο πολιτικών αρχηγών. Ο Νίκος Κοτζιάς δήλωσε: «Το θέμα θα έρθει στην Βουλή, η πρόταση θα είναι εξαιρετικά καλή και θα έχει και την πλειοψηφία των βουλευτών που σκέφτονται εθνικά και πατριωτικά υπεύθυνα».

Μετά τις αντιδράσεις για την επίσκεψη του πρωθυπουργού των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ στη Θεσσαλονίκη, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, πέρασε στην αντεπίθεση. «Πιο Μακεδόνας από εμένα δεν υπάρχει και λόγω καταγωγής. Το θέμα της ονομασίας ξεστράτισε καθαρά από ανοησίες των πολιτικών. Οι άνθρωποι θέλουν να βρουν μια ταυτότητα» δήλωσε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Μπορεί η κυβέρνηση να επιζητά λύση μέσα στο 2018, έχει όμως απέναντι την ισχυρή αντίδραση συλλόγων και φορέων που διαφωνούν σε ονομασία του Σκοπιανού που θα περιέχει την λέξη Μακεδονία . Στην Θεσσαλονίκη η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων μακεδόνων έχει δημιουργήσει την ιστοσελίδα ονομασία.gr και συγκεντρώνουν υπογραφές, ενώ η κίνηση πολιτών «Θερμαϊκός ώρα μηδέν» έχει ήδη ανακοινώσει την διοργάνωση συλλαλητηρίου για τις 21 Ιανουαρίου στον Λευκό Πύργο.
Ετικέτες:

Επιλογή Περιοχής

Βρείτε Ξενοδοχείο

Ενημερωτικά Δελτία

Εγγραφείτε στα ενημερωτικά μας δελτία και μείνετε ενημερωμένοι

Αναζήτηση