Νέα

Ενημερωθείτε έγκαιρα και έγκυρα για τα σημαντικότερα θέματα, που άπτονται του ελληνικού πολιτισμού και τουρισμού!

Βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών στον Αλέξανδρο Μωυσή

Ο Αλέξανδρος Μωυσής τιμήθηκε με το βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών, του ανώτατου πνευματικού ιδρύματος της χώρας, για το βιβλίο του «Το πανόραμα του Νισήμ Λεβή, 1898-1944: οι στερεοσκοπικές φωτογραφίες και τα ταξίδια ενός Γιαννιώτη γιατρού».

Το βιβλίο στηρίχτηκε στο αρχείο της οικογενείας και κυρίως του πατέρα του Ραφαήλ και αποτελεί μια σπουδαία αναφορά μέσα από φωτογραφίες και κείμενα στην πόλη των Ιωαννίνων.

Για το λόγο αυτό άλλωστε ο Δήμος Ιωαννιτών έχει δωρίσει το συγκεκριμένο βιβλίο σε πολλούς επίσημους επισκέπτες στο πλαίσιο των Δημοσίων Σχέσεων που αναπτύσσει.

Η τελετή της βράβευσης έλαβε χώρα το απόγευμα της Πέμπτης 21 Δεκεμβρίου στην ετήσια Πανηγυρική Συνεδρία και το έργο του Αλέξανδρου Μωυσή διακρίθηκε στην κατηγορία των «γραμμάτων και τεχνών». Ο Δήμος Ιωαννιτών συγχαίρει τον συγγραφέα για την τιμητική του διάκριση κι αισθάνεται υπερήφανος που ένα βιβλίο με αναφορά στα Γιάννενα βραβεύεται από την Ακαδημία Αθηνών.

Ο Δήμαρχος, Θωμάς Μπέγκας δήλωσε: «Είναι τιμή μας που το βιβλίο του καθηγητή του ΜΙΤ, κ. Αλέξανδρου Μωυσή, βραβεύτηκε από την Ακαδημία Αθηνών. Πρόκειται για μια σπουδαία διάκριση η οποία αφορά και τα Γιάννενα. Ως Δημοτική Αρχή είχαμε διακρίνει την ποιότητα και τη σημασία του έργου του κ. Μωυσή και για το λόγο αυτό ο Δήμος συμμετείχε στην επίσημη παρουσίασή του, ενώ έχει επιλεγεί να δίνεται ως αναμνηστικό σε πολλούς επίσημους επισκέπτες του Δήμου μας είτε από την Ελλάδα, είτε από το εξωτερικό. Πολλά συγχαρητήρια στον συγγραφέα για την αξιοποίηση του αρχείου του πατέρα του και τη συγγραφή ενός σπουδαίου βιβλίου που προβάλει τα Γιάννενα με τον καλύτερο τρόπο».
Ετικέτες:

Επιλογή Περιοχής

Βρείτε Ξενοδοχείο

Ενημερωτικά Δελτία

Εγγραφείτε στα ενημερωτικά μας δελτία και μείνετε ενημερωμένοι

Αναζήτηση