Νέα

Ενημερωθείτε έγκαιρα και έγκυρα για τα σημαντικότερα θέματα, που άπτονται του ελληνικού πολιτισμού και τουρισμού!

Έφυγε από τη ζωή ο Χρήστος Δοξαράς

Σε ηλικία 85 ετών, πέθανε τα ξημερώματα της Τετάρτης ο γνωστός ηθοποιός, παιδί του παλιού ελληνικού κινηματογράφου, Χρήστος Δοξαράς.

Ο Χρήστος Δοξαράς ήταν γνωστός από τη συμμετοχή του σε περισσότερες από 30 ταινίες του παλιού ελληνικού κινηματογράφου, καθώς και από την τηλεοπτική μεταφορά του μυθιστορήματος «Λωξάντρα» της Μαρίας Ιορδανίδου στη μικρή οθόνη (1979-1980.

Είχε γράψει μεταξύ άλλων τα σενάρια για πολλές επιτυχημένες τηλεοπτικές σειρές, όπως το «Χαμογελάστε παρακαλώ» (1983) στην ΕΡΤ, «Οικογένεια Βλαμμένου» (1986) του Δ. Ψαθά στην ΕΡΤ, «Μια απίθανη γιαγιά» (1991) στην ΕΤ2, «Το λευκό σταυρόλεξο» (1986) στην ΕΡΤ, «Το ημερολόγιο ενός θυρωρού» (1979) στην ΥΕΝΕΔ κ.ά.

Γεννήθηκε στην Πάτρα το 1935 και σπούδασε στη Δραματική Σχολή Εθνικού Ωδείου και κινηματογράφο στην ΑΣΚΕ. Τη δεκαετία του 1970 απομακρύνθηκε από τη σκηνή και ανέπτυξε συγγραφική δραστηριότητα για την τηλεόραση, τον κινηματογράφο και το ραδιόφωνο και όχι μόνο.

«Καλό σου ταξίδι Χρήστο Δοξαρά», έγραψε στην ιστοσελίδα του στο Facebook ο ηθοποιός Κώστας Βουτσάς, αναρτώντας στο προφίλ του μια φωτογραφία από την ταινία «Για ποιον χτυπάει η κουδούνα» (1968), στην οποία πρωταγωνίστησε μαζί με τον Χρήστο Δοξαρά.
Ετικέτες:

Επιλογή Περιοχής

Βρείτε Ξενοδοχείο

Ενημερωτικά Δελτία

Εγγραφείτε στα ενημερωτικά μας δελτία και μείνετε ενημερωμένοι

Αναζήτηση