Νέα

Ενημερωθείτε έγκαιρα και έγκυρα για τα σημαντικότερα θέματα, που άπτονται του ελληνικού πολιτισμού και τουρισμού!

Εκσυγχρονισμός του Χιονοδρομικού Κέντρου Ζήρειας

Στο οροπέδιο του όρους Ζήρεια (ή Κυλλήνη), σε υψόμετρο 1500 μέτρων, μόλις 10 χιλιόμετρα από το ραγδαία αναπτυσσόμενο τουριστικό θέρετρο των Τρικάλων Κορινθίας και σε απόσταση αναπνοής τόσο από την Αθήνα όσο και από την Πάτρα, λειτουργεί από το 2007 το Χιονοδρομικό Κέντρο Ζήρειας. Πρόκειται για ένα από τα νεότερα χιονοδρομικά κέντρα της χώρας, το πλησιέστερο στην Αττική και είναι ιδανικό για αρχάριους και οικογένειες με παιδιά, που θέλουν να κάνουν τα πρώτα τους βήματα στη χιονοδρομία.

Το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ενέκρινε τους Περιβαλλοντικούς Όρους για τον εκσυγχρονισμό και τη λειτουργία του υφιστάμενου Χιονοδρομικού Κέντρου Ζήρειας, στη δασική θέση Α’ Καταφυγίου του Όρους Ζήρειας στα Άνω Τρίκαλα με φορέα του έργου τη «Ζήρεια Α.Ε. Ο.Τ.Α.»

Το Χιονοδρομικό Κέντρο αναπτύσσεται σε έκταση εμβαδού 49.642,31 τ.μ. σε οροπέδιο με υψόμετρο που κυμαίνεται μεταξύ 1.500 - 1.580 μέτρων, στον ορεινό όγκο της Ζήρειας. Έχει εγκατεστημένους 2 συρόμενους αναβατήρες αρχαρίων (baby lifts), μήκους 164 μ. και 384 μ., οι οποίοι εξυπηρετούν αντίστοιχα δύο πίστες χιονοδρομίας.
Στη βάση του Χιονοδρομικού Κέντρου αλλά και στην κορυφή του υπάρχουν εγκαταστάσεις εξυπηρέτησης των χιονοδρόμων και επισκεπτών.

Ο εκσυγχρονισμός των εγκαταστάσεων του Χ.Κ. περιλαμβάνει :
-αποπεράτωση 2 ημιτελών κτισμάτων, 685 τ.μ. και 170 τ.μ. , στα οποία οι εργασίες κατασκευής έχουν σταματήσει στο στάδιο αποπεράτωσης του φέροντα οργανισμού.
-βελτίωση και χαλικόστρωση του υπάρχοντος δασικού δρόμου, σε μήκος 370 μ. και πλάτος 4 μ.
-κατεδάφιση κτίσματος εμβαδού 28 τ.μ. (6,35μ. x 4,40 μ.), το οποίο έχει χαρακτηρισθεί αυθαίρετο και κατεδαφιστέο.
-ανταλλαγή έκτασης εμβαδού 5.093,05 τ.μ. με νέα έκταση εμβαδού 5.085,72 τ.μ. (προς παραχώρηση), για την κάλυψη των αναγκών του χιονοδρομικού κέντρου, η οποία αποτελείται από έκταση εμβαδού 1.884,95 τ.μ. στην οποία είναι διαμορφωμένος χώρος στάθμευσης (η έκταση αυτή είναι εκτός της αρχικής παραχώρησης) και τις εκτάσεις των κτιρίων προς αποπεράτωση μαζί με τον απαιτούμενο περιβάλλοντα χώρο τους (εμβαδού 2.317,20 τ.μ. και 883,57 τ.μ.).

Επιλογή Περιοχής

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Please enable the javascript to submit this form

Αναζήτηση