Εκδηλώσεις

Βρείτε πληροφορίες για τις καλύτερες εκδηλώσεις και φεστιβάλ, που μπορείτε να παρακολουθήσετε αυτή τη περίοδο!

Φεστιβάλ μαθητικου Ραδιοφώνου

Το 6o Γενικό Λύκειο εκπονεί το 5ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου από 15 έως 17 Μαρτίου 2018. Το Φεστιβάλ διοργανώνεται από την Επιστημονική Εταιρεία του European School Radio και το υποστηρίζουν οργανωτικά η Διεύθυνση Δ/μιας Εκπ/σης Ν. Τρικάλων με την ένθερμη συμπαράσταση της Δ/ντριας, κας Κάκλα Βασιλικής και των Υπευθύνων των Σχολικών Δραστηριοτήτων και του ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕΤ της Δ/μιας Εκπ/σης Ν. Τρικάλων. ο Δήμος Τρικκαίων, η Αναπτυξιακή Εταιρεία e-trikala. Παράλληλα, τελεί υπό την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας , στηρίζεται στη συνεργασία της Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του Υπουργείου Παιδείας-Έρευνας και Θρησκευμάτων Ελλάδας και του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού Κύπρου. Στη συνδιοργάνωση συμμετέχουν σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όχι μόνο της Ελλάδας, της Κύπρου, της ομογένειας, αλλά και των άλλων σχολικών μονάδων διεθνώς, που δηλώνουν συμμετοχή στο Πρόγραμμα Μαθητικού Ραδιοφώνου: «European School radio». Ως σχολεία συνεργαζόμενα από Νομό Τρικάλων συμμετέχουν το Μουσικό Σχολείο, το 2ο Δημοτικό Σχολείο, το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ και το Εργαστήριο Φυσικών Επιστημών.

Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ θα διεξαχθούν ποικίλες δραστηριότητες, εργαστήρια δημοσιογραφίας από το δημοσιογράφο της ΕΡΑ Τρικάλων, κ. Ζαούτσο Αλέξανδρο, ραδιοφωνικές εκπομπές, ψηφιακές παραγωγές πολιτισμού της τοπικής υλικής και άυλης παράδοσης των συμμετεχόντων σχολείων, δραστηριότητες οι οποίες θα κορυφωθούν με τη βράβευση του Μαθητικού ραδιοφωνικού μηνύματος και Τραγουδιού: «Κάν΄το ν΄ακουστεί 2018» στην επίσημη τελετή στις 5.00 μ.μ στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρικκαίων στις 16 Μαρτίου 2018.με την τιμητική παρουσία του Υφυπουργού Παιδείας κ. Μπαξεβανάκη Δημητρίου.

Επιπλέον, το Φεστιβάλ αυτό εκπονείται και με αφορμή τη θέσπιση από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο του έτους 2018 ως: «Ευρωπαϊκό έτος πολιτιστικής Κληρονομιάς» με θέμα: «Δημιουργώντας για την πολιτιστική μας κληρονομιά».

Το Φεστιβάλ πλαισιώνεται και από ημερίδα, το Σάββατο ,17 Μαρτίου 2018 με θέμα: «το NEStOR δίπλα στο Ευρωπαϊκό σχολείο του αύριο» με θέματα Παιδαγωγικής και Γραμματισμού των Μέσων και γενικότερα για τα εκπαιδευτικά οφέλη από τη συμμετοχή σε ραδιοφωνικές εκπαιδευτικές δράσεις του εικαστικού εργαστηρίου «Προβίδας» του γραφιστικού εργαστηρίου «Ηδονοπνοές», και από τη συμμετοχή της Μουσικής Σχολής Νατάσας Παπαστάθη.

Αναλυτικότερα, το Εuropean School radio δρομολογεί ένα γεφύρωμα του μαθητόκοσμου με τον κόσμο της ψηφιακής τεχνολογίας και συμβάλλει αποτελεσματικά στο γραμματισμό των μέσων επικοινωνίας αλλά και αναδεικνύεται ως σημαντικός τρόπος ανάπτυξης της δημιουργικής σκέψης των μαθητών, της διεπιστημονικής αλλά και της διακοινωνικής μάθησης τους. Οι στόχοι αυτοί υλοποιούνται με το σχηματισμό ραδιοφωνικών ψηφιακών δικτύων αλλά και της διάχυσης και ηχητικής μετάδοσης του προβληματισμού των μαθητών ως μελλοντικών πολιτών στον «παγκοσμιοποιημένο ψηφιακό οικουμενικό χωριό», όπως υποστηρίζει και ο Marshall Mac Luhan.

Το Eυρωπαϊκό μαθητικό ραδιόφωνο αποτελεί για το σχολείο μας, σύμφωνα και με την Αριστοτελική εντελέχεια, την νομοτελειακή ωρίμανση μιας ψηφιακής ραδιοφωνικής ομάδας, η οποία συστάθηκε και λειτούργησε στο σχολείο εδώ και πέντε χρόνια με το οργανωτικό μεράκι και την εμψύχωση από τους κύριους οργανωτές , την κα Αραμπατζή Θεανώ και τον κ. Μπάνο Δημήτριο. Στο πλαίσιο αυτό ο Σύλλογος του 6ου Γενικού Λυκείου υποστηρίζει το Φεστιβάλ με το θεατρικά δρώμενα: «αγάπη που ΄γινες….» εμπνευσμένα από Τρικαλινούς δημιουργούς και με το κυνήγι θησαυρού: «περιπλανήσεις στην ιστορία της πόλης μας».

Το ψηφιακό ραδιόφωνο εργαλείο και σκυτάλη στις ραδιοφωνικές φωνές του μαθητόκοσμου χτίζει τον πολιτισμό, τη δημοκρατία και τον ανθρωπισμό του αύριο. Στη συνάντηση υποδεχόμαστε ευγενικά όλα τα σχολεία από όλες τις άκρες της χώρας, τους μαθητές όλων των σχολείων και ειδικότερα αυτούς με τις ειδικές δεξιότητες για μια σύμπλευση στη δημιουργία, την καινοτομία και το χτίσιμο των πολιτών του 21 αιώνα.
Ετικέτες:

Επιλογή Περιοχής

Βρείτε Ξενοδοχείο

Ενημερωτικά Δελτία

Εγγραφείτε στα ενημερωτικά μας δελτία και μείνετε ενημερωμένοι

Αναζήτηση