Εκδηλώσεις

Βρείτε πληροφορίες για τις καλύτερες εκδηλώσεις και φεστιβάλ, που μπορείτε να παρακολουθήσετε αυτή τη περίοδο!

Στην Έκθεση Βιβλίου στο Πασαλιμάνι συμμετέχει η Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά

Με στόχο να αναδείξει την πολιτιστική κληρονομιά, η Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά συμμετέχει και φέτος με δικό της περίπτερο στην 32η Έκθεση Βιβλίου που πραγματοποιείται στο Πασαλιμάνι. Συγκεκριμένα, το εκπαιδευτικό-ενημερωτικό πρόγραμμα, προσανατολισμένο στα παιδιά, με τίτλο «Αρχαιολογία, όταν το παρόν συναντά το παρελθόν», σχεδιάστηκε από την Εφορεία Αρχαιοτήτων του υπουργείου Πολιτισμού.

Με αφορμή τις σημαντικές αρχαιολογικές ανασκαφές που πραγματοποιούνται στον Πειραιά κατά την εκτέλεση των έργων του μετρό και του τραμ, οι νέοι και οι νέες ενημερώνονται από το συγκεκριμένο πρόγραμμα και ευαισθητοποιούνται για τη σημασία της προστασίας αλλά και της διάχυσης της πολιτιστικής κληρονομιάς της πόλης.

Ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, Γιώργος Γαβρίλης, σε δήλωσή του με αφορμή τα εγκαίνια της 32ης Έκθεσης Βιβλίου, σημείωσε: «Η επιλογή μας να αφιερώσουμε, για δεύτερη χρονιά, το περίπτερό μας στην ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς εντάσσεται στην προσπάθειά μας να οικοδομήσουμε, σταδιακά και σε στέρεες βάσεις, μία νέα σύγχρονη και ελκυστική πολιτιστική ταυτότητα για την πόλη».

Ο κ. Γαβρίλης, αναφερόμενος στην Έκθεση Βιβλίου, τόνισε πως πρόκειται για έναν ξεχωριστό θεσμό για τους κατοίκους και τους επισκέπτες του Πειραιά, ενώ επιβεβαιώνει και ενισχύει τον ρόλο του βιβλίου στην προαγωγή της ελεύθερης σκέψης και στη διατήρηση της συλλογικής μνήμης. «Στην εποχή που κυριαρχεί ο υπερπληθωρισμός της πληροφορίας και η ταχύτητα των ηλεκτρονικών μέσων, το βιβλίο δίνει την ευκαιρία στον αναστοχασμό, ενισχύει την ελεύθερη και κριτική σκέψη» κατέληξε ο αντιπεριφερειάρχης.

Στην 32η Έκθεση Βιβλίου, που διοργανώνεται από τον Σύλλογο Βιβλιοχαρτοπωλών και Εκδοτών Πειραιά, συμμετέχουν εκδοτικοί οίκοι από όλη την Ελλάδα και κατά τη διάρκειά της πραγματοποιούνται πολιτιστικές εκδηλώσεις, παρουσιάσεις βιβλίων, συναντήσεις με συγγραφείς, εικαστικά δρώμενα, με αφορμή το βιβλίο, κ.ά.

Σημειώνεται ότι η 32η Έκθεση Βιβλίου, στο Πασαλιμάνι, θα λειτουργεί καθημερινά και Σαββατοκύριακα από τις 19:00 έως τις 23:00, μέχρι τις 24 Ιουνίου.
Ετικέτες:

Επιλογή Περιοχής

Βρείτε Ξενοδοχείο

Ενημερωτικά Δελτία

Εγγραφείτε στα ενημερωτικά μας δελτία και μείνετε ενημερωμένοι

Αναζήτηση