Εκδηλώσεις

Βρείτε πληροφορίες για τις καλύτερες εκδηλώσεις και φεστιβάλ, που μπορείτε να παρακολουθήσετε αυτή τη περίοδο!

Μια Κυριακή σε ρυθμούς gypsy jazz & swing

Αυτή η Κυριακή είναι μια ωδή στη μουσική, τη χαρά και τη δημιουργικότητα στη ζωή… Η Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων είναι και φέτος έτοιμη να υποδεχτεί το Djangofest, την καθιερωμένη γιορτή της gypsy jazz, και αύριο Κυριακή, 17 Σεπτεμβρίου, είναι αφιερωμένη στη μουσική του θρυλικού Django Reinhardt που μεσουράνησε στην Ευρώπη τις δεκαετίες 30-40.

Με τις πρωτότυπες συνθέσεις του και την απίστευτη δεξιοτεχνία του και δημιούργησε ένα νέο ρεύμα της jazz ολοζώντανο μέχρι σήμερα. Το πρόγραμμα της ημέρας περιλαμβάνει ευφάνταστες και άκρως διασκεδαστικές δραστηριότητες που θα χαρίσουν αξέχαστες στιγμές σε μικρούς και μεγάλους. Και αν ψάχνετε έναν λόγο για να πάτε, εμείς σας δίνουμε δέκα:
  1. Θα ζήσουμε την απόλυτη εμπειρία της μεγαλύτερης γιορτής της gypsy jazz για δύο ολόκληρες μέρες.
  2. Τη φεστιβαλική αυτή ατμόσφαιρα θα συμπληρώσει η παρουσία του αγαπημένου σε όλους The Meet Market που τόσο με τον vintage όσο και με το νομαδικό του χαρακτήρα δεν θα μπορούσε να ταιριάξει καλύτερα.
  3. Θα γνωρίσουμε ακόμα καλύτερα το μαγικό κόσμο του Django Reinhardt, και όχι μόνο, μέσα από τα εκπαιδευτικά προγράμματα για τους μικρούς αλλά και τους μεγαλύτερους φίλους, αφού αυτή η Κυριακή στην Τεχνόπολη – Djangofest Edition είναι μια ωδή στη μουσική, τη χαρά και τη δημιουργικότητα στη ζωή.
  4. Θα ακούσουμε 12 μουσικά σχήματα από την Ελλάδα και το εξωτερικό: Norbert Bouche Quartet feat. J.P.Molina (Γαλλία), Fable Quartet (Ολλανδία), Antonis Priftis Quartet, Διακρότημα (Πρέβεζα), Diminuinta Le Petit Big Band, Gadjo Dilo, Hot Club de Grece, Jim Politi’s Ghost Notes, Manouche Drome, Michael Paouris Trio, Μπάντα Ταπί, Tea for 3, Troi mat.
  5. Θα απολαύσουμε χορευτικά shows από διακεκριμένες ομάδες χορευτών: Rhythm Hoppers, Athens Lindy Hop, Athens Swinging Cats, Jump & Jive Athens Swing Team.
  6. Θα έχουμε τη χαρά και τη μοναδική ευκαιρία να κάνουμε κι εμείς τα πρώτα μας βήματα στο swing χορό μέσα από τα workshops των χορευτών των ίδιων των ομάδων.
  7. Θα παρακολουθήσουμε σεμινάρια και εργαστήρια εκμάθησης μουσικών οργάνων.
  8. Θα δούμε την έκθεση χειροποίητων οργάνων των: Apostolou Instruments, Θανάσης Γκριτζάπης, Gabojo, Gouliemlmos Guitars, Leveller Guitars, Mamais Guitars, RM Acoustics, Χορδόφωνο.
  9. Θα νοικιάσουμε ποδήλατα από τα Athens Bikes και επιστρέφοντας από τη βόλτα μας στο κέντρο της πόλης θα απολαύσουμε gypsy jazz ήχους σε ένα περιβάλλον που θα μας μεταφέρει πίσω στις δεκαετίες του ’30 και του ’40, ενώ οι μικροί μας φίλοι θα απολαμβάνουν στιγμές ξεγνοιασιάς στο υπερσύγχρονο action park Sky Walk.
  10. Η είσοδος για όλα αυτά και άλλα πολλά-πολλά θα είναι εντελώς δωρεάν.

Επιλογή Περιοχής

Ενημερωτικά Δελτία

Εγγραφείτε στα ενημερωτικά μας δελτία και μείνετε ενημερωμένοι

Αναζήτηση