Εκδηλώσεις

Βρείτε πληροφορίες για τις καλύτερες εκδηλώσεις και φεστιβάλ, που μπορείτε να παρακολουθήσετε αυτή τη περίοδο!

Stray Art Festival στην Σύρο

Η 1η Γιορτή Τέχνης του Δρόμου διοργανώνεται αυτό το Σαββατοκύριακο στην Ερμούπολη της Σύρου. Μια τριήμερη γιορτή αφιερωμένη στην Τέχνη του Δρόμου, στο νησί της Σύρου, με προσκεκλημένους από όλη την Ελλάδα…

Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές του Festival: «Επιχειρούμε να διοργανώσουμε ένα φεστιβάλ μακριά από τα μεγάλα αστικά κέντρα. Θέλουμε να ενισχύσουμε την άποψη ότι υπάρχουν και άλλες γωνιές της Ελλάδας που μπορούν να οικειοποιηθούν και να ενσωματώσουν την κουλτούρα του Δρόμου, με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αποστασιοποίηση από τις ξενόφερτες επιρροές που έχουμε συνειρμικά συνηθίσει. Επιθυμούμε να δημιουργήσουμε ευκαιρίες ανάπτυξης θεσμών πολιτισμού και εναλλακτικού τουρισμού στην επαρχία.

Περισσότερο από όλα όμως, θέλουμε να ξαναγυρίσουμε στο δρόμο, στο παιχνίδι και το αντάμωμα που αποτελούσε μέρος της πάλαι ποτέ ελληνικής καθημερινότητας και αναπόσπαστο στοιχείο της κουλτούρας και της παράδοσης μας.

Ονομάσαμε τη γιορτή αυτή Stray Art Festival. Stray σημαίνει αδέσποτος, αλλά σημαίνει και περιπλανώμενος. Όσο και αν θέλουμε να επιμείνουμε στην Ελληνική γλώσσα, υπάρχει η ανάγκη πρόσβασης στους μη ομιλούντες Ελληνικά (ένα μεγάλο μέρος του απευθυνόμενου κοινού μας). Ωστόσο, πολλά από τα στοιχεία της μάρκας μας - οπτικοακουστικό υλικό, ενημερωτικά έντυπα, γραφιστικές εφαρμογές, διαφημίσεις κ.λπ. - θα αντλήσουν και θα διαχειριστούν δεδομένα από την Ελληνική παράδοση, το Αιγαίο πέλαγος, τις νησιωτικές συνήθειες και τον τρόπο ζωής.

Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που διαλέξαμε για σήμα μας την πλαστική καρέκλα. Μας θυμίζει νησί, γλέντι, δρόμο, φαγητό, πανηγύρι, πολύχρωμα λαμπάκια, παραλία, ήλιο. Είναι αναπαυτική, φθηνή και γνωστή σε όλους. Όσο και αν περιπλανηθεί κανείς, είναι σίγουρο ότι κάποια στιγμή θα ξαποστάσει στην πλαστική καρέκλα».
Ετικέτες:

Επιλογή Περιοχής

Ενημερωτικά Δελτία

Εγγραφείτε στα ενημερωτικά μας δελτία και μείνετε ενημερωμένοι

Αναζήτηση