Εκδηλώσεις

Βρείτε πληροφορίες για τις καλύτερες εκδηλώσεις και φεστιβάλ, που μπορείτε να παρακολουθήσετε αυτή τη περίοδο!

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας στο ΚΠΙΣΝ!

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας είναι ένας θεσμός που καθιερώθηκε το 2002 από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με σκοπό να προάγει τη βιώσιμη κινητικότητα και την αστική ανάπτυξη, ενθαρρύνοντας τους κατοίκους των πόλεων να επιλέγουν βιώσιμους τρόπους μεταφοράς, όπως το περπάτημα και το ποδήλατο.

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), με στόχο την προαγωγή ενός πιο δραστήριου και οικολογικού τρόπου ζωής, συμμετέχει ενεργά, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, από τις 16 έως τις 22 Σεπτεμβρίου 2019.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του ΚΠΙΣΝ για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας:

Το Social Biking challenge είναι ένα project της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που στόχο έχει να ενθαρρύνει την ποδηλασία ως κοινωνική συνήθεια σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Στην επίσημη έναρξη της ενέργειας για την Αθήνα, στις 16 Σεπτεμβρίου, οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να επισκεφτούν το ενημερωτικό περίπτερο του ΚΠΙΣΝ και να ζητήσουν πληροφορίες σχετικά με το Social Biking.

Δευτέρα 16/09 | 18.00-20.00
Κέντρο Επισκεπτών

Για ενήλικες
Ελεύθερη είσοδος με σειρά προτεραιότητας

Το «Δίπλωμα ποδηλάτου για παιδιά» είναι μια δράση με συμβολικό χαρακτήρα, που προσφέρει θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση, με στόχο να εξοικειωθούν τα παιδιά με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και να αποκτήσουν την «Άδεια Οδήγησης Ποδηλάτου».

Τρίτη 17/09 & Πέμπτη 19/09 | 17.00-21.00
Σάββατο 21/09 | 10.00-14.00
Κέντρο Επισκεπτών

Για παιδιά Ε' και ΣΤ' Δημοτικού
20 παιδιά ανά ώρα με σειρά προτεραιότητας

Ελεύθερη είσοδος

Η χρήση ελαφρών οχημάτων, όπως είναι τα ηλεκτρικά πατίνια και το ποδήλατο, συνεισφέρει στη βελτίωση της ποιότητας του αέρα. Ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό σας προσκαλούν σε μια ανοιχτή συζήτηση για το micromobility και συστήνουν χρήσιμες και καλές πρακτικές.

Τετάρτη 18/09 | 18.30-20.30
Πύργος Βιβλίων ΕΒΕ

Ελεύθερη είσοδος

Το ΚΠΙΣΝ προσκαλεί όλους τους ποδηλάτες να έρθουν με τα ποδήλατά τους για να μάθουν από έμπειρους τεχνικούς ό,τι χρειάζεται για τη φροντίδα του οχήματός τους και την οδική ασφάλεια, καθώς και χρήσιμες συμβουλές για μελλοντικές αγορές εξοπλισμού ή αξεσουάρ.

Σάββατο 21/09 | 17.00-21.00
Κέντρο Επισκεπτών

Για παιδιά όλων των ηλικιών και για ενήλικες
Ελεύθερη είσοδος με σειρά προτεραιότητας

Πάρκο Σταύρος Νιάρχος
Δευτέρα-Πέμπτη: 06.00-00.00
Παρασκευή-Κυριακή: 06.00-02.00

Στίβος, Φάρος: 06.00-00.00
Κέντρο Επισκεπτών: 08.30-22.00

Και αυτόν τον μήνα, οι εκδηλώσεις του ΚΠΙΣΝ, που στην πλειονότητά τους πραγματοποιούνται με αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), έχουν ελεύθερη είσοδο. Ο σχεδιασμός, η κατασκευή και ο πλήρης εξοπλισμός του ΚΠΙΣΝ αποτελεί τη μεγαλύτερη μεμονωμένη δωρεά του ΙΣΝ.

Τον Φεβρουάριο 2017, με την ολοκλήρωση της κατασκευής του το ΙΣΝ παρέδωσε το ΚΠΙΣΝ στην Ελληνική Πολιτεία, και κατ’ επέκταση στην ελληνική κοινωνία, το νόμιμο ιδιοκτήτη του έργου. Παράλληλα, το ΙΣΝ ανακοίνωσε τη δέσμευσή του να συνεχίζει να υποστηρίζει έμπρακτα το ΚΠΙΣΝ για τα επόμενα πέντε χρόνια, με δωρεές ύψους έως €50 εκατομμυρίων για τη διοργάνωση δωρεάν εκδηλώσεων και την κάλυψη λειτουργικών εξόδων.
Ετικέτες: ,

Επιλογή Περιοχής

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Please enable the javascript to submit this form

Αναζήτηση