Εκδηλώσεις

Βρείτε πληροφορίες για τις καλύτερες εκδηλώσεις και φεστιβάλ, που μπορείτε να παρακολουθήσετε αυτή τη περίοδο!

Πλάθω ένα ειδώλιο από ζύμη

Η νέα δράση του μουσείου εμπνέεται από τα νεολιθικά ειδώλια αλλά και τις πασχαλινές προετοιμασίες στην κουζίνα του σπιτιού!

Πλάθουμε ένα ειδώλιο από ζύμη και το ψήνουμε μαζί με τα κουλουράκια της Λαμπρής!

Στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης μπορείς να δεις και να θαυμάσεις προϊστορικά ειδώλια από την αρχαία Μακεδονία, φτιαγμένα από πηλό. Το χώμα και το νερό έδωσαν το πιο αγαπητό υλικό που επιλέχθηκε από γενιές ανθρώπων για να δώσει μορφή και πνοή σε εικόνες ανθρώπων, ζώων και αντικειμένων.

Η λέξη ειδώλιο, υποκοριστικό της λέξης εἴδωλον, χρησιμοποιείται για να περιγράψει αντικείμενα που είναι εικόνες υπαρκτών και φανταστικών όντων και αντικειμένων.

Θα ήθελες κι εσύ να φτιάξεις ένα ειδώλιο από ζύμη;

Για να ξεκινήσεις δεν έχεις παρά να ακολουθήσεις τις οδηγίες ή να δεις ένα σύντομο βίντεο! Συνδύασε χρώματα, σχήματα και υφές για να πλάσεις έναν άνθρωπο, ένα ζώο, ένα αντικείμενο. Χρησιμοποίησε τη φαντασία σου και δώσε μορφή σε ένα ιδιαίτερο, δικό σου, υπαρκτό ή φανταστικό ον!

Μπορείς, επίσης, να γνωρίσεις ορισμένα από τα προϊστορικά ειδώλια που βρίσκονται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης.

Στείλε μας μια καλή φωτογραφία του έργου σου στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και εμείς θα το αναρτήσουμε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του μουσείου!

ΗΜΕΡΟΜΗΝIA: 31 Μαρ - 15 Μαϊου 2021
Ετικέτες:

Επιλογή Περιοχής

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Please enable the javascript to submit this form

Αναζήτηση