Μουσεία

Τα κυριότερα μουσεία που πρέπει οποσδήποτε να επισκευθείτε και να εξερευνήσετε τους κρυμμένους θησαυρούς του πολιτισμού της Ελλάδας

Εθνική Πινακοθήκη

Είναι μουσείο εικαστικών τεχνών που ιδρύθηκε το 1900, βρίσκεται στην Αθήνα και καλύπτει την περίοδο καλλιτεχνικής δημιουργίας στον ελληνικό χώρο από τα μεταβυζαντινά χρόνια μέχρι σήμερα. Οργανικά συνδεδεμένη με την Εθνική Γλυπτοθήκη, αποτελεί την μεγαλύτερη και σημαντικότερη συλλογή νεοελληνικής τέχνης, με συγκεντρωμένα περισσότερα από 15.000 έργα.

Συλλογές
Σήμερα η Εθνική Πινακοθήκη περικλείει στις συλλογές της περισσότερα από 20.000 έργα ζωγραφικής, γλυπτικής, χαρακτικής και άλλων μορφών τέχνης και αποτελεί το θησαυροφυλάκιο της νεότερης ελληνικής καλλιτεχνικής δημιουργίας, καλύπτοντας μια περίοδο από τα μεταβυζαντινά χρόνια ως τις μέρες μας.
Εθνική Πινακοθήκη
Στόχοι & Δράσεις
Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της πινακοθήκης «Ο θεσμικός ρόλος της Εθνικής Πινακοθήκης είναι η συλλογή, διαφύλαξη, συντήρηση, μελέτη και έκθεση έργων τέχνης, με σκοπό την αισθητική καλλιέργεια του κοινού, την δια βίου εκπαίδευση μέσα από την τέχνη και την ψυχαγωγία που αυτή προσφέρει, αλλά και την αυτογνωσία των Ελλήνων με τη βοήθεια της ιστορίας της τέχνης, η οποία εκφράζει σε συμβολικό επίπεδο τον εθνικό βίο».

Η πινακοθήκη είναι  ενταγμένη σε ευρωπαϊκά δίκτυα μουσείων σπάζοντας την απομόνωση και κάνοντας πράξη τις διεθνείς συνεργασίες. Ο επισκέπτης μπορεί να δεί περιοδικές και ειδικές εκθέσεις καθώς επίσης να εμβαθύνει σε συγκεκριμένους τομείς  και περιόδους της παγκόσμιας ιστορίας της τέχνης.

Παραρτήματα
Παραρτήματα της Εθνικής Πινακοθήκης υπάρχουν στις πόλεις: Σπάρτη, Αίγινα, Ναύπλιο και Κέρκυρα.
Ιστότοπος: http://www.nationalgallery.gr
Διεύθυνση: Βασιλέως Κωνσταντίνου 50, Αθήνα 115 28
Τηλέφωνο: +30 21 0361 5702
Ώρες Λειτουργίας:
Δευ-Παρ: 10.00 - 14.00
Σαβ/Κυρ: Κλειστά
Ετικέτες: ,

Επιλογή Περιοχής

Βρείτε Ξενοδοχείο

Ενημερωτικά Δελτία

Εγγραφείτε στα ενημερωτικά μας δελτία και μείνετε ενημερωμένοι

Αναζήτηση