Μουσεία

Τα κυριότερα μουσεία που πρέπει οποσδήποτε να επισκευθείτε και να εξερευνήσετε τους κρυμμένους θησαυρούς του πολιτισμού της Ελλάδας

Πολυχώρος τέχνης και πολιτισμού «Μύλος Ματσόπουλου»

Ο «Μύλος Ματσόπουλου» αποτελεί σήμα κατατεθέν της πόλης των Τρικάλων προπάντων την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων που εκεί στήνεται ο «Μύλος των Ξωτικών» με επισκέπτες μικρούς και μεγάλους από όλη την Ελλάδα.

Μύλος Ματσόπουλου, όμως, δεν είναι μόνο ο Μύλος των Ξωτικών αλλά αποτελεί τον πολιτιστικό «πνεύμονα» της πόλης των Τρικάλων. Αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα μνημεία Βιομηχανικής Κληρονομιάς στην Ελλάδα, χτισμένο το 1884, και εκτείνεται σε πάνω από 3.500 τ.μ. κτιριακό συγκρότημα μαζί με μια έκταση 90 στρεμμάτων, δωρεά στον Δήμο Τρικκαίων του αείμνηστου Ι. Ματσόπουλου, μεγάλου ευεργέτη της θεσσαλικής πόλης.
Πολυχώρος τέχνης και πολιτισμού  «Μύλος Ματσόπουλου»
Στεγάζει επίσης τον Δημοτικό Κινηματογράφο, το Δημοτικό Θέατρο και την Πειραματική του Σκηνή, το Δημοτικό Εργαστήρι Ζωγραφικής, τη νέα θεατρική σκηνή «Μηχανουργείο», την Κινηματογραφική Λέσχη Τρικάλων, τον ΣΟΧΤ και το cine cafe.

Παράλληλα ο χώρος αποτελεί τόπο διεξαγωγής των σημαντικότερων πολιτιστικών δραστηριοτήτων της πόλης όπως το "Φεστιβάλ Κωμωδίας", θεατρικές παραστάσεις, παραστάσεις από το Δημοτικό Θέατρο Τρικάλων, μουσικές συναυλίες από επαγγελματικά και μαθητικά σχήματα, ημερίδες και παρουσιάσεις και άλλες πολλές δραστηριότητες.
Ιστότοπος: http://www.matsopoulos.gr
Διεύθυνση: Πάρκο Ματσόπουλου, Αγίου Γεωργίου 22, Τρίκαλα 421 00
Τηλέφωνο: +30 2431020090
Ετικέτες:

Επιλογή Περιοχής

Βρείτε Ξενοδοχείο

Ενημερωτικά Δελτία

Εγγραφείτε στα ενημερωτικά μας δελτία και μείνετε ενημερωμένοι

Αναζήτηση