Μουσεία

Τα κυριότερα μουσεία που πρέπει οποσδήποτε να επισκευθείτε και να εξερευνήσετε τους κρυμμένους θησαυρούς του πολιτισμού της Ελλάδας

Ναυτικό Μουσείο Καβάλας

Βάσει της τεράστιας ναυτικής ιστορίας και παράδοσης 40 αιώνων της ύπαρξης αυτής της πόλης, μία παρέα φίλων Καβαλιωτών, ξεκίνησε της ίδρυσης ενός ναυτικού μουσείου. Η επιθυμία που διακατείχε τους σκαπανείς της ιδέας, ήταν το όραμα ενός θεσμού ικανού να συγκεντρώσει και να διαφυλάξει κειμήλια και ενθυμήματα από την ναυτική ιστορία, την παράδοση και τη ναυτοσύνη της πόλης μας και κατ’ επέκταση στοιχεία που προσδιόρισαν την πορεία της εμπορικής ναυτιλίας, πρώτη παγκοσμίως στις ημέρες μας.

Όπως γίνεται λοιπόν άμεσα αντιληπτό, το κύριο γνώρισμα των εμπνευστών – ιδρυτών του, ήταν ο ρομαντικός ιδεαλισμός, η ανιδιοτελής αφοσίωση προς τη ναυτική διαδρομή της φυλής μας και τη διάσωση της ναυτικής παράδοσης της πόλης μας. Στην προσπάθειά λοιπόν αυτή να διατηρήσουμε την Ναυτική Ιστορία και παράδοση της πόλης μας, αξιοποιήθηκε ένα σεβαστό ποσό που χορηγήθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού, προκειμένου να εγκαταστηθούν εκθέματα, κυρίως δωρεές Καβαλιωτών, σε χώρο που παραχωρήθηκε από το Δήμο Καβάλας.
Ο χώρος που έχει παραχωρηθεί είναι προσωρινός και αναμένεται να παραχωρηθεί ο χώρος των αποθηκών του Καρνάγιου από το Δήμο Καβάλας, ενώ ήδη έχει συγκροτηθεί ομάδα Πολιτικών Μηχανικών – Αρχιτεκτόνων, για την εκπόνηση Οικονομοτεχνικής Μελέτης.

Το Ναυτικό Μουσείο Καβάλας σε όλα αυτά τα χρόνια πραγματοποίησε 7 Εκθέσεις, εξέδωσε δύο Ημερολόγια το 2007 και 2009 εκ των οποίων μεγάλος αριθμός ημερολογίων διανεμήθηκε στους μαθητές Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων αλλά και σε Καβαλιώτες.

Πληροφορίες

Διεύθυνση: Πλατεία Καπνεργάτη, Τ.Θ. 1522 Καβάλα
Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά κατόπιν συνεννόησης
Είσοδος ελεύθερη
Τηλέφωνο: 2510835826
Ετικέτες:

Επιλογή Περιοχής

Βρείτε Ξενοδοχείο

Ενημερωτικά Δελτία

Εγγραφείτε στα ενημερωτικά μας δελτία και μείνετε ενημερωμένοι

Αναζήτηση