Μουσεία

Τα κυριότερα μουσεία που πρέπει οποσδήποτε να επισκευθείτε και να εξερευνήσετε τους κρυμμένους θησαυρούς του πολιτισμού της Ελλάδας

Μουσείο Κούκλας

Τα παραμύθια γίνονται πραγματικότητα στο πρώτο και μοναδικό στην Ελλάδα Μουσείο Κούκλας, που στήθηκε σε αίθουσα που παραχώρησε ο δήμος Λαρισαίων στο παλαιό συγκρότημα του Μύλου του Παπά. Το Μουσείο δημιούργησε η Σοφία Φουτζοπούλου.

Σε αυτό φιλοξενούνται κούκλες που έχουν βραβευθεί σε διεθνείς διαγωνισμούς, αντιπροσωπεύουν διάφορες εποχές, ηλικίες, τάσεις αλλά και το ζωντάνεμα γνωστών παραμυθιών που έχουν συντροφέψει τα παιδικά χρόνια όλων.
Το Μουσείο είναι ένα ανοιχτό παράθυρο στην παγκόσμια τέχνη του κουκλοθέατρου. Ένας τόπος όπου θα μπορεί κάποιος να δει, να ακούσει, να μάθει, να δημιουργήσει και ο ίδιος όχι μόνο κούκλες αλλά και όνειρα, αφού εκτός από τους μικρούς και οι μεγάλοι έχουν ανάγκη από παραμύθια.

Στο Μουσείο υπάρχουν πάνω από 300 κούκλες, ενώ παράλληλα λειτουργούν και εργαστήρια για παιδιά που τους δίνεται η δυνατότητα να μάθουν τον τρόπο κατασκευής μίας κούκλας.

Πληροφορίες

Διεύθυνση : Γεωργιάδου 53
Ωράριο Λειτουργίας : Σάββατο - Κυριακή
Τηλέφωνο : 2410 251657
Ετικέτες:

Επιλογή Περιοχής

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Please enable the javascript to submit this form

Αναζήτηση