Μουσεία

Τα κυριότερα μουσεία που πρέπει οποσδήποτε να επισκευθείτε και να εξερευνήσετε τους κρυμμένους θησαυρούς του πολιτισμού της Ελλάδας

Μουσείο «Γιάννη Γαΐτη-Γαβριέλας Σίμωση»

Ο φημισμένος ζωγράφος Γαΐτης και η γλύπτρια σύζυγός του Σίμωση δημιούργησαν ένα μουσείο στο νησί που αγάπησαν, την Ίο, σε σχέδια της κόρης τους, Λορέττας Γαΐτη, αρχιτέκτονα με ειδίκευση στα μουσεία. Ένα ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής μουσείο που δεσπόζει σε περίοπτη θέση πάνω από τη Χώρα του νησιού.

Ο Γιάννης Γαΐτης ήταν μαθητής του Κωνσταντίνου Παρθένη και γνωστός για τα απρόσωπα ανθρωπάκια του. Όταν επισκέφτηκε την Ίο τη λάτρεψε και αποφασίζει με τη σύζυγό του να φτιάξουν ένα μουσείο όπου ο επισκέπτης θα μπορεί να χαλαρώνει και να μυηθεί στην τέχνη.
Ίος - Μουσείο - Γαϊτη
Πρόκειται για ένα συγκρότημα με τρεις εκθεσιακούς χώρους και ένα θέατρο. Η κατασκευή του μουσείου έχει επί της ουσίας ολοκληρωθεί ήδη από το 2008, με συγχρηματοδότηση του ελληνικού Δημοσίου και της Ευρωπαϊκής Ενωσης (εντάχθηκε στο Γ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης, υπολογίζεται ότι κόστισε περί τα 4 εκατ. ευρώ).

Στο ισόγειο υπάρχουν έργα από το 1945 ως το 1968, περίοδος δημιουργίας του απρόσωπου ανθρώπου. Στον πρώτο όροφο μεγάλες κατασκευές που παρουσιάζουν το ανθρωπάκι μέσα στο χώρο.

Σε διπλανό κτήριο δύο επιπέδων υπάρχει αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στο ισόγειο και έκθεση γλυπτών της Γ. Σίμωνη στον πάνω όροφο. Ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να επισκεφτεί όλους τους χώρους του συγκροτήματος, ακόμη και την ταράτσα και έχει την αίσθηση ότι βρίσκεται σε πλοίο, από όπου μπορεί να θαυμάσει τη θάλασσα, τα νησιά, τη Χώρα της Ίου, το λιμάνι, αλλά και τον κήπο με τις ελιές και τα κυπαρίσσια του.
Πληροφορίες: Το Μουσείο «Γιάννη Γαΐτη-Γαβριέλας Σίμωση» βρίσκεται στην Χώρα Ίου, δίπλα στο θέατρο «Οδυσσέας Ελύτης»
Ετικέτες:

Επιλογή Περιοχής

Βρείτε Ξενοδοχείο

Ενημερωτικά Δελτία

Εγγραφείτε στα ενημερωτικά μας δελτία και μείνετε ενημερωμένοι

Αναζήτηση