Μουσεία

Τα κυριότερα μουσεία που πρέπει οποσδήποτε να επισκευθείτε και να εξερευνήσετε τους κρυμμένους θησαυρούς του πολιτισμού της Ελλάδας

Αρχαιολογικό Μουσείο Τήνου

Ένα Μουσείο στο οποίο φυλάσσονται αξιόλογες συλλογές αρχαιολογικών ευρημάτων από όλο το νησί της Τήνου είναι το Αρχαιολογικό Μουσείο, το οποίο βρίσκεται στο κέντρο της Χώρας, στο δρόμο που οδηγεί στην Παναγία.

Χτίστηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1960 µε πρωτοβουλία της Αρχαιολογικής Εταιρείας. θα βρείτε μια πλούσια συλλογή από αγγεία και οικιακά αντικείμενα από διάφορες περιόδους, βάζα της Γεωμετρικής περιόδου, μεγάλους αμφορείς και πήλινα δοχεία καθώς και επιτύμβιες στήλες του 5ου αιώνα που βρέθηκαν στο Εξώμβουργο και στον Κάμπο.
Τήνος - Αρχαιολογικό - Μουσείο
Οι κυριότερες συλλογές είναι: Οι επιτύμβιες στήλες στο Εξώμβουργο και τον Κάμπο, αγάλματα και μέρη από το ναό του Ποσειδώνα και της Αμφιτρίτης στα Κιόνια, το ρολόι του Ανδρόνικου από την Κύρηστο, το οποίο αποτελεί και το σημαντικότερο από τα ευρήματα αυτού του ναού (1ος αι. π.Χ.), ένα μωσαϊκό δάπεδο μοναδικής αισθητικής που βρέθηκε στο χώρο της Παναγίας. Το μουσείο ακόμα εκθέτει μια σπάνια συλλογή από αρχαία νομίσματα της Τήνου.

Οι συλλογές του μουσείου περιλαμβάνουν επίσης ταφικά αγγεία γεωμετρικής εποχής (10ος – 8ος αι. π.Χ.), γλυπτά, κεφάλια από την ελληνιστική εποχή, αγγεία καθημερινής χρήσης. Ευρήματα εκτίθενται και στο αίθριο του μουσείου όπως εκθέματα από κομμάτια του ναού του Ποσειδώνα και της Αμφιτρίτης, επιγραφές, ανδριάντες αλλά και αγάλματα θαλάσσιων όντων.
Διεύθυνση: Λεωφόρος Μεγαλόχαρης, Χώρα Τήνου 84200
Ωράριο λειτουργίας: Από Τρίτη μέχρι Κυριακή, 08:00 με 15:00
Τηλέφωνο: 22830 29063
Ετικέτες:

Επιλογή Περιοχής

Βρείτε Ξενοδοχείο

Ενημερωτικά Δελτία

Εγγραφείτε στα ενημερωτικά μας δελτία και μείνετε ενημερωμένοι

Αναζήτηση