Μουσεία

Τα κυριότερα μουσεία που πρέπει οποσδήποτε να επισκευθείτε και να εξερευνήσετε τους κρυμμένους θησαυρούς του πολιτισμού της Ελλάδας

Εκκλησιαστικό Βυζαντινό Μουσείο Αγίου Ανδρέα Μηλαπιδιάς

Οι λάτρεις της βυζαντινής τέχνης και όχι μόνο θα πρέπει να κάνουν μια επίσκεψη στα Περατάτα και την Ιερά Μονή Αγίου Αποστόλου Ανδρέα ώστε να γνωρίσουν το Εκκλησιαστικό Βυζαντινό Μουσείο Αγίου Ανδρέα Μηλαπιδιάς, που έχει ιδρύσει η Μητρόπολη Κεφαλονιάς.

Το Εκκλησιαστικό Μουσείο Αγίου Ανδρέα Μηλαπιδιάς ιδρύθηκε το 1988 από το νυν Μητροπολίτη κ.κ. Σπυρίδων και από το 2002 το μουσείο στεγάζεται σε δικό του κτίριο που χτίστηκε για αυτό το σκοπό στη Μονή του Αγίου Ανδρέα.
Κεφαλονιά - Εκκλησιαστικό - Μουσείο
Η συλλογή του μουσείου συντηρήθηκε από την 6η Εφορεία Βυζαντινών αρχαιοτήτων, η οποία διαμόρφωσε και την έκθεση του μουσείου. Στα σημαντικότερα εκθέματα του Μουσείου ανήκει ο Αρχιεπισκοπικός Σάκος Κεφαλληνίας, κεντημένος από τη μοναχή Θεοδώρα Κανάλη από το χωριό Μεταξάτα καθώς και δύο χειρόγραφες επιστολές του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, του 1777.

Ακόμα, θα έχετε την ευκαιρία να θαυμάσετε τις αποτοιχισμένες τοιχογραφίες του Ιερού Ναού της Μονής Ταξιαρχών Μηλαπιδιάς, το σάβανο του Εθνομάρτυρα Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Γρηγορίου του Ε’, το επιτραχήλιο του Αγίου Νεκταρίου και το υποκάμισο του Αγίου Παναγή (παπά-Μπασιά) όπως, επίσης, και εικόνες και θρησκευτικά κειμήλια από τους ναούς του νησιού που καταστράφηκαν στους σεισμούς του 1953.
Διεύθυνση: Μονή Αγίου Ανδρέα Μηλαπιδιάς, Περατάτα, Κεφαλονιά
Ωράριο λειτουργίας: Το μουσείο είναι ανοιχτό καθημερινά από τις 8 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι, εκτός από τις Κυριακές
Τηλέφωνο: 26710 69700
Ιστότοπος: http://www.imk.gr/main.htm 
Ετικέτες:

Επιλογή Περιοχής

Βρείτε Ξενοδοχείο

Ενημερωτικά Δελτία

Εγγραφείτε στα ενημερωτικά μας δελτία και μείνετε ενημερωμένοι

Αναζήτηση