Μουσεία

Τα κυριότερα μουσεία που πρέπει οποσδήποτε να επισκευθείτε και να εξερευνήσετε τους κρυμμένους θησαυρούς του πολιτισμού της Ελλάδας

Συλλογή Φυσικής Ιστορίας Βρίσας

Η Συλλογή Φυσικής Ιστορίας Βρίσας στεγάζεται στο κτίριο του παλιού παρθεναγωγείου της Βρίσας και προσφέρει τη δυνατότητα στον επισκέπτη να αποκτήσει μια γενική εντύπωση για τη φυσική ιστορία της περιοχής.

Η έκθεση εγκαινιάστηκε το Σεπτέμβριο του 1999 και περιλαμβάνει τα απολιθώματα σπονδυλωτών και ασπόνδυλων που έζησαν στην περιοχή πριν από 2 εκατομμύρια χρόνια, δείγματα ορυκτών, πετρωμάτων και μεταλλευμάτων της Λέσβου, τμήμα ζωολογίας καθώς και τμήμα βοτανικής με μοναδική αξία όχι μόνο στον Ελλαδικό χώρο αλλά και σε ολόκληρη Ευρώπη.

Ανάμεσα στα ευρήματα ξεχωρίζουν οστά από ρινόκερους, καμήλες, αντιλόπες, γαζέλες, ελέφαντες και καύκαλα χελωνών που φτάνουν σε μήκος τα 2,5 μέτρα.
Μουσείο - Φυσικής - Ιστορίας - Βρίσας
Ειδικότερα τα κυριότερα από τα απολιθωμένα ζώα που βρέθηκαν έχουν ως εξής: ανακαλύφθηκαν η γνάθος και άλλα τμήματα του σκελετού δύο προβοσκιδωτών - προγόνων του σημερινού ελέφαντα-, ενώ σε διάφορες θέσεις εντοπίστηκαν απολιθωμένα οστά αλόγων διαφόρων μεγεθών, οστά και σιαγόνες του σαρκοφάγου Nyctereutes megamastoides -συγγενούς προς τον σημερινό νυκτερευτή-, καθώς επίσης και οστά από καμηλοπαρδάλεις, ελάφια, αντιλόπες, γαζέλες, βοοειδή και χελώνες.

Το εντυπωσιακότερο όμως από τα ευρήματα είναι μια οικογένειας υπερμεγεθών πιθήκων, του γένους Paradolipithecus, των νεώτερων εκπροσώπων που έχουν βρεθεί στην Ευρώπη.
Διεύθυνση: Βρίσα - Πολιχνίτος, Λέσβος, 813 00, τηλ.  22520 54434 & 22520 61890
Ωράριο λειτουργίας: Οκτώβριος-Απρίλιος: Τρίτη-Κυριακή 09:30-17:00, Μάιος-20 Ιουνίου: καθημερινά 09:30-15:30 & 21 Ιουνίου-Σεπτέμβριος: 09:30-15:00 και 16:00-20:00
Ιστότοπος: http://vrisa.geol.uoa.gr/  
Ετικέτες:

Επιλογή Περιοχής

Βρείτε Ξενοδοχείο

Ενημερωτικά Δελτία

Εγγραφείτε στα ενημερωτικά μας δελτία και μείνετε ενημερωμένοι

Αναζήτηση