Μουσεία

Τα κυριότερα μουσεία που πρέπει οποσδήποτε να επισκευθείτε και να εξερευνήσετε τους κρυμμένους θησαυρούς του πολιτισμού της Ελλάδας

Ψηφιακό Μουσείο «Γεώργιος Ιακωβίδης»

Στη γενέτειρα του ζωγράφου Γεώργιου Ιακωβίδη, τα Χύδηρα της Λέσβου, λειτουργεί το Ψηφιακό Μουσείο «Γεώργιος Ιακωβίδης», ένα μοναδικό, το πρώτο εξ ολοκλήρου Ψηφιακό Μουσείο Τέχνης στην Ελλάδα. Διαμορφωμένο σύμφωνα με ειδική μουσειολογική μελέτη βασισμένη στις νέες τεχνολογίες, αναδεικνύει πιστά τη ζωή και το έργο του καταξιωμένου Έλληνα ζωγράφου μέσα από μια ποικιλία ηλεκτρονικών συστημάτων ψηφιακής προβολής και διάδρασης.

Η δημιουργία του Ψηφιακού Μουσείου «Γεώργιος Ιακωβίδης», αποτελεί πρωτοβουλία του Μορφωτικού και Πολιτιστικού Ιδρύματος Ν.Γ. Παπαδημητρίου και έχει ως στόχο το να λειτουργεί ως τόπος συνάντησης της Τεχνολογίας με την Τέχνη προσφέροντας στον επισκέπτη κάθε ηλικίας μιαν εικαστική εμπειρία με σκοπό την απόλαυση και τη γνώση.

Στο ισόγειο παρουσιάζεται η προσωπικότητα του ζωγράφου Ιακωβίδη μέσα από τους κυριότερους σταθμούς της ζωής του (1853-1932), με ψηφιακές εφαρμογές που αξιοποιούν αρχειακό υλικό από οικογενειακές στιγμές, τα επαγγελματικά επιτεύγματα και τον κοινωνικό του περίγυρο. Στον ίδιο χώρο, το CD-Rom «Γεώργιος Ιακωβίδης: η ζωή και το έργο του» προσφέρει στον επισκέπτη έναν εναλλακτικό τρόπο πλοήγησης στην εξελικτική πορεία του διακεκριμένου καλλιτέχνη.
Μουσείο - Ιακωβίδης
Ο πρώτος όροφος είναι αφιερωμένος στην πολύπλευρη εργογραφία του Γεωργίου Ιακωβίδη. Έργα από τα πρώτα χρόνια της μαθητείας του κοντά στον δάσκαλό του Νικηφόρο Λύτρα και πίνακες της ωριμότητάς του στο Μόναχο μέχρι τα πορτρέτα των εγγονών του που φιλοτέχνησε στο τέλος της ζωής του- μυθολογικά θέματα, σκηνές από την παιδική ηλικία, τοπία, προσωπογραφίες, νεκρές φύσεις, ανθογραφίες, αναλύονται και ζωντανεύουν μέσα από μία ποικιλία ηλεκτρονικών συστημάτων ψηφιακής προβολής και διάδρασης.

Τέλος, στο υπόγειο προβάλλεται βίντεο σχετικό με την καλλιτεχνική πορεία του Ιακωβίδη, ενώ στον ίδιο χώρο διεξάγονται και οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες. Ακόμα, στον χώρο του Μουσείου λειτουργεί επίσης πωλητήριο με CD-Rom, βιβλία, αφίσες, κάρτες και αντικείμενα, σχετικά με το έργο του Γεωργίου Ιακωβίδη.
Διεύθυνση: Χύδηρα, Λέσβος, τηλ.  22530 51128
Ώρες Λειτουργίας: Σεπτέμβριος-Ιούνιος καθημερινά 09:00-17:00, Ιούλιος-Αύγουστος 09:00-19:00
Ιστότοπος: http://www.jakobides-digital-museum.gr/  
Ετικέτες:

Επιλογή Περιοχής

Βρείτε Ξενοδοχείο

Ενημερωτικά Δελτία

Εγγραφείτε στα ενημερωτικά μας δελτία και μείνετε ενημερωμένοι

Αναζήτηση