Μουσεία

Τα κυριότερα μουσεία που πρέπει οποσδήποτε να επισκευθείτε και να εξερευνήσετε τους κρυμμένους θησαυρούς του πολιτισμού της Ελλάδας

Εβραϊκό Μουσείο Ρόδου

Το Εβραϊκό Μουσείο της Ρόδου ξεκίνησε την λειτουργία του το 1997 μετά από προσπάθεια του ιδρυτή του Αρών Χασών, δικηγόρου στο Λος Άντζελες και Ροδίτη τρίτης γενιάς, ο οποίος διαπίστωσε έλλειψη πληροφόρησης για την Εβραϊκή Κοινότητα του νησιού και την μοναδική της ιστορία. Το Μουσείο στεγάζεται στο οικοδόμημα της Συναγωγής  «Kahal Shalom», στον χώρο του γυναικωνίτη.
Ρόδος - Εβραϊκό - Μουσείο
Συγχρόνως ίδρυσε το ίδρυμα «Rhodes Historical Foundation», ένα μη κερδοσκοπικό οργανισμό που χρησιμοποιήθηκε σαν όχημα για την προώθηση αυτού του στόχου και άρχισε να συγκεντρώνει φωτογραφικό, ιστορικό υλικό αλλά και αντικείμενα από τη Ρόδο από Ροδίτες του εξωτερικού αλλά και από διάφορες άλλες πηγές από όλο τον κόσμο καθώς δωρεές για τη συνέχιση του σκοπού.

Μάλιστα, σιγά – σιγά με την δραστηριοποίηση και την οικονομική συμβολή της Κοινότητας και μεμονωμένων δωρητών το Μουσείο επεκτάθηκε , τριπλασίασε την έκτασή του και μετά τις επισκευές το 2006 ξανάνοιξε ανανεωμένο με παρουσίαση πολλών ενδιαφερόντων εκθεμάτων.
Διεύθυνση: Συμμίου & Δωσιάδου, δίπλα στη Συναγωγή  «Kahal Shalom», Μεσαιωνική Πόλη, Ρόδος, τηλ. 22410 22364
Ώρες λειτουργίας: Ανοικτά από 15 Απριλίου έως 31 Οκτωβρίου, καθημερινά (εκτός Σαββάτου) 10:00-15:00,  ενώ την χειμερινή περίοδο οι επισκέψεις πραγματοποιούνται κατόπιν ραντεβού
Ιστότοπος: http://www.jewishrhodes.org & www.rhodesjewishmuseum.org 
Ετικέτες:

Επιλογή Περιοχής

Ενημερωτικά Δελτία

Εγγραφείτε στα ενημερωτικά μας δελτία και μείνετε ενημερωμένοι

Αναζήτηση