Μουσεία

Τα κυριότερα μουσεία που πρέπει οποσδήποτε να επισκευθείτε και να εξερευνήσετε τους κρυμμένους θησαυρούς του πολιτισμού της Ελλάδας

Μουσείο Ορυκτολογίας και Παλαιοντολογίας (Παλυχρόνη Σταματιάδη)

Το μουσείο Μουσείο Ορυκτολογίας και Παλαιοντολογίας της Ρόδου ιδρύθηκε το 2008 από τον Πολυχρόνη Σταματιάδη και στεγάζεται στο ισόγειο της ξενοδοχειακής μονάδας “Perla Marina” σε χώρους συνολικού εμβαδού 300 τ.μ. και περιλαμβάνει ορυκτά και απολιθώματα από την Ελλάδα αλλά και από διάφορες περιοχές του κόσμου.
Ρόδος - Ορυκτολογίας - Μουσείο
Ανάμεσα στα εκθέματα του Μουσείου Ορυκτολογίας και Παλαιοντολογίας της Ρόδου θα δείτε Αζουρίτη, Μαλαχίτη, Ασβεστίτες και Γαληνίτη, από το Λαύριο. Θα δείτε Οψιδιανό και Θείο της Μήλου. Από την Σέριφο θα δείτε Πράσιο, Βαρύτη, Εδενβεργίτη και Γρανάτη. Ενώ ακόμη θα δείτε Σμυρίγλι και Μαργαρίτη από τη Νάξο, όπως και τοπικά ορυκτά της Ρόδου.

Ένα σημαντικό τμήμα της συλλογής του μουσείου αφορά τα απολιθώματα. Έτσι θα δείτε απολιθωμένα δέντρα και φυτά αλλά και απολιθωμένους οργανισμούς όπως Ιππουρίτες από την Βοιωτία, απολιθωμένα ψάρια από την Βραζιλία και Τριλοβίτες από το Μαρόκο, που η ηλικία τους είναι αρκετά εκατομμύρια χρόνια.
Διεύθυνση: Λεωφόρος Ηρακλειδών 33, Ιαλυσός, 85101 Ρόδος
Ώρες λειτουργίας: Καθημερινές και Σαββατοκύριακα: 09.00- 17.00Την χειμερινή περίοδο μόνο κατόπιν ραντεβού
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 22410 90201 και 6975595865
Ιστότοπος: www.geomuseum.gr 
Ετικέτες:

Επιλογή Περιοχής

Βρείτε Ξενοδοχείο

Ενημερωτικά Δελτία

Εγγραφείτε στα ενημερωτικά μας δελτία και μείνετε ενημερωμένοι

Αναζήτηση