Μουσεία

Τα κυριότερα μουσεία που πρέπει οποσδήποτε να επισκευθείτε και να εξερευνήσετε τους κρυμμένους θησαυρούς του πολιτισμού της Ελλάδας

Βιομηχανικό Μουσείο Ερμούπολης

Στην Ερμούπολη μαζί με τα νεοκλασικά μέγαρα της πόλης συναντάς και τα παλιά φουγάρα των εργοστασίων. Σε τρία από αυτά, το Χρωματουργείο Κατσιμαντή, το Βυρσοδεψείο Κορνηλάκη και το Σκαγιοποιείο Αναιρούσης, στεγάζεται σήμερα το Βιομηχανικό Μουσείο της Ερμούπολης που πρωτολειτούργησε τον Μάιο του 2000.

Χάρτες και εικόνες από το τέλος του 17ου έως τα μέσα του 20ου αιώνα, πρωτότυπα αρχιτεκτονικά και πολεοδομικά σχέδια από τη δημιουργία της νεοκλασικής Ερμούπολης, ζωγραφικοί πίνακες συριανών ζωγράφων του 19ου αιώνα και ομοιώματα πλοίων, είναι μερικά μόνο από τα εκθέματα.
Σύρος - Μουσείο - Βιομηχανικό
Το μουσείο φιλοξενεί μια συλλογή εργαλείων, εξοπλισμού και μηχανημάτων της χρυσής βιομηχανικής εποχής από εργαστήρια λουκουμοποιίας, κλωστοϋφαντουργίας, βυρσοδεψίας, τυπογραφίας, μηχανουργίας, υαλουργίας, καθώς και ένα ψηφιακό αρχείο εικόνας και ήχου με μαρτυρίες εργατών, χάρτες και σχέδια, μια τρισδιάστατη απεικόνιση βιομηχανικών κτιρίων και ευρήματα από το ναυάγιο του ατμόπλοιου Πατρίς. Ανάμεσα στα εκθέματα είναι και το θρυλικό Enfield 8000, το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο που κατασκευάστηκε στην Ελλάδα.

Σήμερα, τον κεντρικό κορμό της έκθεσης, αποτελούν περίπου είκοσι συντηρημένες μηχανές της συλλογής του Μουσείου, που συνοδεύονται από δεκάδες αντικείμενα, εργαλεία, πρώτες ύλες και προϊόντα της βιομηχανίας. Παράλληλα, στις οθόνες της έκθεσης ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να θαυμάσει εικόνες του λιμανιού της εποχή του ατμού και των ιστίων, να παρακολουθήσει σκηνές βιομηχανικών εργασιών και να δει μια εικονική συλλογή επιστημονικών οργάνων του 19ου αιώνα.
Διεύθυνση: Γεωρ. Παπανδρέου, Ερμούπολη, Σύρος 841 00
Ωράριο Λειτουργίας: Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη & Παρασκευή: 09:00-17:00, Τετάρτη & Σάββατο: Κλειστό, Κυριακή:  09:00-14:00
Ιστότοπος: http://www.ketepo.gr 
Ετικέτες:

Επιλογή Περιοχής

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Please enable the javascript to submit this form

Αναζήτηση